SEGRE

DEPORTES_LUNES

VÍDEO. Màrquez reobre la guerra amb Rossi

El lleidatà va rebre tres sancions, l’última de 30 segons per tirar Rossi, i es queda sense puntuar || Crutchlow va guanyar enmig del caos i és nou líder

Aquest és el moment en què Marc Màrquez toca Rossi, que se’n va a terra.

Aquest és el moment en què Marc Màrquez toca Rossi, que se’n va a terra.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El britànic Cal Crutchlow (Honda) va ser el sorprenent guanyador del Gran Premi de l’Argentina de MotoGP, segona cita del Mundial i marcada pel caos que es va viure abans i durant la carrera i que va tenir com a protagonista negatiu Marc Màrquez (Repsol Honda), que va rebre tres sancions que el van acabar per deixar fora dels punts, mentre que Àlex Rins (Suzuki) va aconseguir el seu primer podi en la categoria reina.

Crutchlow va guanyar el duel final amb el francès Johann Zarco (Yamaha) i es va emportar el premi doble de posar-se líder del campionat després de l’error de la resta de favorits, sobretot d’un Màrquez que va tornar a tenir una topada amb Valentino Rossi (Yamaha), al qual va tirar i que va ser el tercer incident que el va deixar finalment sense punts després d’una gran remuntada, però excessivament arriscada en moments. Més somrient va concloure un Rins que va saber aguantar en tot moment amb el grup capdavanter, marcat per pilots secundaris, i que finalment va decidir quedar-se amb un tercer lloc molt valuós per ser el millor espanyol d’un dia negre també per a Dani Pedrosa (Repsol Honda) i Jorge Lorenzo (Ducati). Termas de Río Hondo va viure una carrera de MotoGP caòtica en els moments previs i en el desenvolupament. La pluja que va aparèixer en Moto2 va provocar que tots els pilots canviessin els pneumàtics menys el valent Jack Miller (Ducati), que va mantenir els seus slicks com ja va fer per aconseguir la pole position la vigília. L’australià assistia decebut a com tots marxaven de la graella de sortida i el deixaven sol, mentre que s’anunciava que es retardava l’inici pel canvi de condicions davant de cert enuig del Pramac Racing, que l’únic avantatge a la seua aposta seria el de sortir amb més de 60 metres d’avantatge sobre la resta.

El barceloní va pujar per primera vegada a un podi de la categoria reina al ser tercer, darrere de Zarco

Amb una carrera escurçada a 24 voltes en lloc de les 25 previstes, abans del semàfor verd es va produir la situació que va canviar tot el guió i que va donar un Gran Premi de màxima tensió. A Màrquez se li va parar la moto i encara que va aconseguir arrancar-la de nou, va conduir en direcció contrària fins al seu lloc de sortida i això al final li va costar la primera de les tres penalitzacions que va rebre. La primera va ser un ride through que el va fer passar pel pit lane quan ja havia pres el comandament de la carrera després de superar Miller a l’inici d’una segona volta en la qual ja no estava el seu company Dani Pedrosa, que se’n va anar a terra en una agressiva maniobra del francès Johann Zarco, afortunadament sense conseqüències físiques, i on Andrea Dovizioso (Ducati) marxava endarrerit (setè), sensiblement millor que un Jorge Lorenzo (Ducati) que anava últim.

La sanció va situar el de Cervera en la dinovena posició i va donar el liderat al poleman, que va començar el seu duel per la victòria amb Rins, Zarco i Crutchlow. L’actual campió del món va pagar la seua precipitació i va tocar sense arribar a tirar Aleix Espargaró (Aprilia), la qual cosa, encara que li va demanar disculpes, li va provocar una altra sanció, aquesta menys nociva, de cedir una posició en carrera. Tanmateix, Màrquez anava llançat i tampoc li va importar aquest segon contratemps per posar-se setè a falta de vuit voltes després de superar Dovi. La victòria semblava que es decidiria entre el quartet capdavanter, encara que Miller va cometre un error i es va despenjar per quedar-se sense opcions, i l’objectiu del pilot del Repsol Honda era intentar assolir la cinquena plaça custodiada per les M1 de Maverick Viñales i Valentino Rossi.

A falta de cinc voltes, Crutchlow i Zarco es mostraven més forts, i Rins, que va arribar a ser líder en alguns moments, intentava seguir el rastre per lluitar pel triomf. Però tota l’atenció era darrere, on l’hexacampió mundial tornava a pagar el seu excés d’ímpetu i tirava Rossi en l’intent de remuntada davant de la indignació d’Il Dottore, en una acció que pot obrir velles ferides pel que es va poder veure després de l’acabament de la cursa, quan el lleidatà anava al costat d’Alberto Puig a disculpar-se al box de Yamaha, sense ser benvinguts. Al final, es va endur la tercera victòria de la seua carrera en MotoGP, després de les de la Gran Bretanya i Austràlia del 2016, davant de Zarco i un Rins que va preferir ser conservador per assegurar el seu primer podi a la categoria reina. La remuntada de Màrquez a la cinquena plaça no li va servir de res perquè el toc amb Rossi li va provocar una tercera sanció en temps que el deixava fora dels punts, el seu primer zero de la temporada.

Aquest és el moment en què Marc Màrquez toca Rossi, que se’n va a terra.

Aquest és el moment en què Marc Màrquez toca Rossi, que se’n va a terra.EFE

Aquest és el moment en què Marc Màrquez toca Rossi, que se’n va a terra.

Aquest és el moment en què Marc Màrquez toca Rossi, que se’n va a terra.EFE

tracking