SEGRE

MOTOCICLISME MOTOGP

La guerra que no té fi

El toc entre Màrquez i Rossi reobre velles ferides que es van originar fa tres anys precisament a l’Argentina || La premsa italiana carrega contra el lleidatà

La treva entre els dos pilots va acabar diumenge amb la col·lisió al circuit de Termas de Río Hondo.

La treva entre els dos pilots va acabar diumenge amb la col·lisió al circuit de Termas de Río Hondo.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La guerra entre Rossi i Màrquez, que va començar precisament fa tres anys a l’Argentina, sembla no tenir fi. Quan semblava que tots dos havien firmat la pau, el toc que va donar aquest diumenge el lleidatà al de Tavullia, i que va acabar amb aquest últim per terra, ha reobert les ferides. La tensió que es va viure al pàdoc després de l’incident va ser alarmant. A Màrquez el van increpar nombrosos aficionats de Valentino i algun fins i tot va fer temptativa d’agredir-lo quan es dirigia a l’oficina del seu equip.

L’encreuament de declaracions dels dos pilots tampoc va ajudar a calmar els ànims, sinó a encendre’ls encara més. Rossi ho va aprofitar per atacar de nou Marc, recordant que va ser el causant que no guanyés el seu desè Mundial el 2015 i titllant-lo de boig perillós, assegurant que sent por quan corre contra ell. El de Cervera, que va rebre fins a tres sancions durant la carrera, li va respondre sense embuts. “Em preocupa zero el que digui. No he fet res voluntàriament. No he anat a buscar ningú”, va assenyalar.

El lleidatà va ser increpat al circuit per seguidors de Rossi, que fins i tot van intentar agredir-lo

La rivalitat va començar en aquest mateix escenari, a Termas de Río Hondo l’any 2015. El 46 va tocar el 93, i aquest últim va acabar a terra, una acció similar a la de diumenge, però amb els papers canviats. El succeït a Sepang el 2015, amb el de Tavullia jugant-se el títol, va ser l’incident més important, que va acabar amb Marc a terra al rebre una puntada de peu de Rossi, que va ser penalitzat per a la carrera final de València, on va perdre el títol a favor de Lorenzo. Des d’aleshores, semblava que els ànims s’havien calmat. De fet, tots dos van firmar la pau en el Gran Premi de Catalunya 2016 quan es van donar la mà al podi. Però a l’Argentina es va reobrir la guerra.

La premsa italiana, com s’esperava, va carregar contra el lleidatà. “Rossi, envestit per Màrquez”, deia el Corriere della Sera. Tuttosport qualificava de “bogeria” la seua acció, i La Gazzetta dello Sport veia insuficient la sanció.

El director general de Dorna, Carmelo Ezpeleta, va evitar valorar ahir la sanció de trenta segons a Marc Márquez arran del seu toc a Rossi. “El que va passar, tothom ho va veure per televisió. Els comissaris, que són gent nomenada per la FIM i IRTA, van prendre una decisió que jo, òbviament, no jutjaré ara. En tot cas, en la pròxima reunió de la Comissió de Seguretat amb els pilots a Austin discutirem aquesta situació”, va manifestar Ezpeleta en aquest sentit.

Espargaró veu justa la sanció al considerar-ho una acció de carrera Abans de col·lidir amb Valentino Rossi, Màrquez ja va tenir un primer incident amb Aleix Espargaró, que li va suposar una de les dos sancions (va haver de cedir una posició). “La sanció de Màrquez em sembla justa, entra molt passat, coses de les carreres, pot passar, se’l penalitza i ja està, però no és just que no s’hagi sancionat Petrucci, quan m’ha xocat més fort”, va escriure el barceloní al seu compte d’Instagram.

tracking