SEGRE

ATLETISME CARRERES POPULARS

Balàfia espera 2.000 atletes a la seua cursa més inclusiva

Preveu gairebé una desena de categories en funció de les discapacitats

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tradicional Cursa Balàfia-Aremi viurà el pròxim 22 d’abril la trenta-sisena edició com la prova atlètica “més inclusiva de Lleida”, tal com la qualifiquen els impulsors. “Nosaltres ens pengem la medalla perquè ho som realment. Altres curses ho diuen, però després a la pràctica, sense voler criticar ningú, no és tan visible. Es fa tot el possible perquè la carrera sigui inclusiva i, de fet, tenim atletes en cadira de rodes en totes les categories i el circuit està pensat per a ells”, va apuntar ahir Jos Farreny, membre de la junta de l’Associació de Veïns de Balàfia, durant la presentació de la prova, que comptarà amb una desena de categories en funció del grau de discapacitat dels participants.

La prova oferirà dos distàncies, una de cinc quilòmetres i una altra de deu, totes dos puntuables per a la Lliga Ponent, una caminada i una cursa inclusiva d’un quilòmetre, que també estarà oberta a tots els públics i en què estaran incloses les Supercurses infantils que l’organització va posar en pràctica l’any passat. Maria Mercè Batlle, presidenta de l’Associació Aremi, va defensar el caràcter solidari d’una prova que espera congregar uns 2.000 participants.

De 5 i 10 km, puntuables per a la Lliga Ponent, una caminada i una altra d’1 km per a tots els públics

La sortida de les carreres de cinc i deu quilòmetres serà des del Centre Cívic de Balàfia a dos quarts de deu del matí, i al seu torn a tres quarts de deu començarà la caminada i a dos quarts de dotze del migdia ho farà la carrera inclusiva, mentre que l’arribada estarà situada a la plaça Maria Aurèlia Capmany, on s’han programat diferents activitats lúdiques amb la participació del Club Banyetes.

La prova es va presentar ahir a la Diputació.

La prova es va presentar ahir a la Diputació.SEGRE

tracking