SEGRE

FUTBOL LLIGA DE CAMPIONS

A semifinals amb escàndol

L’àrbitre regala un penal a l’afegit que permet la classificació del Madrid || Abans del gol de Cristiano, la Juve va fer emmudir el Bernabéu amb els gols de Mandzukic (2) i Matuidi

Mario Mandzukic celebra el primer gol, el que obria el camí de la remuntada que al final no es va donar.

Mario Mandzukic celebra el primer gol, el que obria el camí de la remuntada que al final no es va donar.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un penal que l’àrbitre va regalar al Madrid i que va transformar Cristiano Ronaldo al temps afegit (m.97) va classificar els blancs per a les semifinals de la Lliga de Campions per vuitè any consecutiu, i va acomiadar un èpic Juventus, mort a la vora de l’èxit després de firmar un partit pletòric i alhora tràgic per a Buffon, que va ser expulsat al protestar la pena màxima. Els blancs van vorejar el ridícul davant dels bianconeri. No van prendre nota del Barcelona i la desfeta a Roma. En dos minuts ja havien rebut el primer i des d’aleshores tot va anar malament. Només una decisió arbitral va evitar un daltabaix històric. La Vecchia Signora es va treure els complexos de Cardiff i del 0-3 de l’anada i va sotmetre el Madrid, que feia tres anys que no perdia un partit europeu al Bernabéu. Un autèntic recital a casa del campió, en perill fins que va arribar aquell penal salvador que va implicar l’adéu, al costat d’una gran ovació, de Buffon després de ser expulsat a les protestes.

El decàleg de la remuntada estava ben estudiat pels italians. El primer manament era trobar un gol ràpid. I sense temps per assentar-se cap dels dos equips, el van trobar. Mandzukic va rematar a plaer una centrada perfecta de Khedira. Primer toc d’atenció per als de casa. El gol va despertar el Bernabéu però no els blancs.

Higuaín va poder fer el segon en dos ocasions però, primer, va desaprofitar un mà a mà i, a continuació, un rebot. Segon toc d’atenció, i aquest sí que va revitalitzar els blancs, que van generar l’ocasió més clara en una passada de Cristiano a Isco, però el xut d’aquest el va desviar Buffon.

Els de Zidane van perdonar i quan millor estaven, es van emportar un nou cop. I de la mateixa forma que el primer. Centrada des de la dreta, aquesta vegada de Lichtsteiner, que va entrar substituint De Sciglio, i rematada de l’exdavanter de l’Atlètic per sobre de Carvajal, sorprenent Navas, que va fregar la pilota. El gol va arribar com una altra gerra d’aigua freda però els de casa van intentar tornar-lo per mitjà de Varane, que va estavellar al travesser una falta botada per Kroos. La tragèdia s’entreveia al Bernabéu i l’arribada del descans va ser la millor notícia. El tècnic va prendre decisions i va donar entrada a Asensio i Lucas Vázquez per Bale i Casemiro.

Els canvis van reactivar el Madrid, però Higuaín va tornar a avisar. L’exmadridista va perdonar per enèsima vegada però Matuidi no ho va fer.

El francès va aprofitar un error colossal de Navas, que se li va escapar la pilota, per anotar el 0-3 i deixar el feu blanc en estat de xoc. Els de Zidane van entrar en pànic. S’entreveia la tragèdia, però l’àrbitre va decidir el partit a l’assenyalar com a penal una caiguda de Lucas Vázquez, que es va deixar caure al notar el contacte de Benatia, la qual cosa va desencadenar les ires de la Juve, que van veure com Buffon era expulsat. Cristiano Ronaldo no va fallar i va evitar una nova desfeta dels blancs.

L’Atlètic defensa avui el 2-0 de l’anada amb l’Sporting

L’Atlètic de Madrid aspira avui (21.05/beIN Sports) a les vuitenes semifinals de l’era Simeone, en aquest cas de la Lliga Europa contra l’Sporting de Portugal, al José Alvalade de Lisboa i amb un 2-0 a favor, una garantia gairebé total per a l’equip blanc-i-roig sota el comandament de l’entrenador argentí. Des que va arribar, a finals de desembre del 2011, ja amb 367 partits de competició oficial disputats, només ha perdut per resultats invàlids avui en vuit ocasions, cap de les quals en aquesta temporada, en què ha caigut només en sis de quaranta-vuit partits, el més voluminós el 3-1 a Sevilla a la Copa del Rei, un marcador que, fins i tot avui, li serviria per passar.

tracking