SEGRE

OLIMPISME JOCS D?HIVERN

Ros aposta per demanar els Jocs d'Hivern 2026

El secretari de l’esport de la Generalitat impulsa la seu Barcelona-Pirineus

Reunió Barcelona-Pirineus el 2010 amb representants lleidatans i l’alcalde de Barcelona Jordi Hereu.

Reunió Barcelona-Pirineus el 2010 amb representants lleidatans i l’alcalde de Barcelona Jordi Hereu.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va admetre ahir, en declaracions a SEGRE, que “veuria molt bé” la possibilitat de presentar candidatura per acollir els Jocs Olímpics d’Hivern del 2026 a Barcelona i el Pirineu, amb protagonisme del territori lleidatà, que refaci les relacions entre Catalunya i la resta d’Espanya, tal com promou el secretari general de l’esport de la Generalitat, Gerard Figueras, i així l’hi va fer saber al mateix paer en cap. “Em va parlar Gerard Figueras d’aquesta possibilitat durant la final de la Supercopa de Catalunya al Camp d’Esports i li vaig dir que veia molt bé el projecte. De fet, em sembla perfecte, malgrat la dificultat política actual, però si hi ha visió i voluntat de totes les parts a arreglar situacions, penso que els projectes comuns ajuden.”

Àngel Ros, que ha jugat sempre un paper molt actiu en la reivindicació de Lleida i el seu territori de cara a un projecte olímpic d’hivern, primer associat amb Aragó i Andorra i després amb Barcelona, va voler deixar clar que “en cas de reprendre aquesta iniciativa que em sembla excel·lent, no sóc capaç de contemplar un projecte de neu de competició a Catalunya sense Baqueira, que considero fonamental, ja que és de les millors estacions d’Europa, i també han de tenir un paper rellevant altres estacions lleidatanes”.

L’alcalde veu “molt bé” la iniciativa, però reclama que el territori lleidatà tingui un gran protagonisme

Pel que fa a Lleida capital, l’alcalde va insistir com en anteriors ocasions, quan es volia optar als Jocs d’Hivern de l’any 2022, que “la ciutat podria acollir activitats paral·leles, tant esportives com culturals, a banda de propocionar ajuda logística. Avui dia està perfectament resolt el fet de poder convertir poliesportius en pistes de gel per acollir partits d’hoquei, cúrling o patinatge”, va assegurar Àngel Ros.

El termini de presentació de candidatures acaba aquest mes Malgrat l’alta improbabilitat que hi hagi una investidura del Govern a curt termini, la Generalitat vol tirar endavant el projecte i “intentar-ho fins al final”, assegura Gerard Figueras. “Aquí tenim una oportunitat. L’esport és capaç de portar a terme iniciatives beneficioses per a tothom. Ja va atansar les dos Corees. Sé que en la meua mateixa posició política puc trobar veus crítiques i que a Espanya també n’hi haurà, però espero que també apareguin aliats”, va declarar Figueras al diari El Mundo.

tracking