SEGRE

CICLISME BTT

Lleida assalta la Titan Desert

Vint lleidatans prendran part aquest any en el Dakar de la BTT, que es disputa al Marroc || És la quarta província espanyola amb més representació

Pepe Palau, Eliseu i Eloi Sisó, Antonio Moreno, Ramona Gabriel, Rubén Loriente, Jordi Martínez, Santi Solsona i Tamayo seran a la cita.

Pepe Palau, Eliseu i Eloi Sisó, Antonio Moreno, Ramona Gabriel, Rubén Loriente, Jordi Martínez, Santi Solsona i Tamayo seran a la cita.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La febre per la BTT va creixent any rere d’any a Lleida i prova d’això és la nombrosa representació que anirà aquesta vegada a l’exigent Titan Desert, considerada el Dakar del mountain bike, que es disputarà al Marroc del 29 d’abril al 4 de maig. En total seran vint els ciclistes lleidatans que prendran part aquest any en la prova, cinc més que a l’última edició, i serà la quarta província espanyola amb més representants. Només la superen Barcelona, amb 190; Madrid, amb 98; i Girona, que aportarà trenta-tres bikers, i al seu torn està empatada amb Tarragona i supera províncies com Granada, amb dotze.

L’expedició lleidatana serà liderada per Ramona Gabriel i Diego Tamayo, que ja saben el que és guanyar la Titan Desert. La pontsicana, de 33 anys i que per primera vegada competirà amb una estructura pròpia, ha participat en tres ocasions en aquesta cursa, i en totes ha pujat al podi. Quan hi va debutar el 2014 va acabar tercera, va guanyar dos anys després, el 2016, i a l’edició passada va ser segona. L’objectiu torna a ser el triomf absolut. Tamayo, un colombià de 33 anys establert a Alcarràs i exprofessional del ciclisme a la carretera, afrontarà la seua cinquena presència a la carrera marroquina, a la qual no falta des del 2014 i que ja va guanyar el 2015. La resta de participants de la província de Lleida són Albert Sánchez, David Carrillo i Eduardo Morcillo, de Sort; Jordi Marco i Josep Maria Vidal, de Gerri de la Sal; Carlos Nufrio, de la Pobla de Segur; Eloi Sisó, Eliseo Sisó, Josep Ramon Palau i Carles Capdevila, tots ells de Soses; Enric Subirós i Rubén Loriente, de Mollerussa; Carlos Cuenca, d’Alpicat; Mireia Solé, de Balaguer; Josep Térmens, de Tàrrega; i Jordi Martínez, Santiago Ramón Solsona i Antonio Moreno, els tres de Lleida capital.

La tretzena edició serà la més dura i tindrà en Cadel Evans, guanyador del Tour, la gran atracció

La Titan Desert by Garmin 2018 tindrà un total de 619 quilòmetres de recorregut, repartits en sis etapes, i més de 7.500 metres de desnivell positiu. Serà l’edició amb més navegació al desert, amb més passos de dunes i amb una primera etapa amb el desnivell positiu més gran de la seua història. L’australià Cadel Evans, guanyador del Tour de França del 2011 i campió del món de ciclisme en ruta, serà la principal atracció d’una participació que s’atansarà als sis-cents corredors.

tracking