EL MILLOREL PITJOR

L'Actel Lleida encadena la quarta derrota al caure a la pista del Castelló

L’Actel Lleida encadena la quarta derrota al caure a la pista del Castelló, on va tenir l’ocasió de donar la sorpresa || Segueix resistint-se la victòria clau per a la salvació

Djukanovic intenta anar-se’n del marcatge de Chema García.

Djukanovic intenta anar-se’n del marcatge de Chema García.POL PUERTAS

L’Actel Lleida es va emportar ahir un altre cop dur en la lluita per eludir el descens de categoria, al perdre a la pista del Castelló (79-75). Ho va tenir a les mans l’equip de Serna, però de nou va anar de més a menys i va acabar caient en un final ajustat.

Joc de més errors que encerts després del salt inicial, amb moltes dificultats per part dels dos equips per anotar. En va sortir beneficiat un Actel Lleida que es va trobar al davant en el marcador, però en el moment en què va començar a entonar-se el joc exterior del Castelló, les coses van canviar. Primers triples del perillós Ott i reacció immediata de Jorge Serna donant entrada a Sutina per cobrir el nord-americà amb empat a 9. També va començar a entrar-li tot a Romà Bas, malgrat que Serna va introduir més múscul amb Feliu a la perifèria. Després del tercer triple dels valencians, el tècnic lleidatà va decidir demanar temps mort (18-13). El Castelló va augmentar l’avantatge fins als 6 punts abans del final del primer quart, amb un tir lliure de Steinarsson.

Les derrotes de Clavijo i Azpeitia són l’únic consol després de la derrota a la pista del Castelló

No va començar bé el segon capítol, amb els locals posant-se a 8 punts (23-15), però el panorama va canviar en un tres i no-res. Amb dos triples de Djukanovic i Hermet que van donar la vida a l’Actel Lleida. I encara n’hi va haver un tercer del serbi, abans que Toni Ten parés l’envit dels lleidatans amb el 25-24 i 5:25 per al descans. El conjunt local va reaccionar després d’aquest obstacle i, tot i que Serna va intentar parar-lo amb un temps, va encaixar un parcial de 8-0 després d’una cistella de Rowley (34-26). L’equip lleidatà tornava a estar contra les cordes, però va sorgir el caràcter de Derksen, amb sis punts consecutius i provocant una antiesportiva de Sabonis quan es dirigia a anotar. Un triple d’Hermet va rubricar la remuntada de l’Actel, que es va situar amb 34-34 a falta d’1:14 i va provocar un nou temps mort local. Tot plegat va arribar abans de la jugada que va deixar el cor gelat a tothom al Ciutat de Castelló. En una penetració de Djukanovic, que va significar el 0-10 de parcial i que l’Actel se situés al davant abans del descans (34-36), el local Edu Gatell es va fer una gravíssima lesió. El pivot no va recolzar bé el genoll esquerre i es va quedar ajagut a terra entre terribles crits de dolor. Jugadors dels dos equips van ajudar a treure’l de la pista, mentre es posaven les mans al cap.

El tercer parcial va ser una autèntica bogeria anotadora, en la qual l’avantatge en el marcador passava de mà en un instant. Primer va afavorir el Castelló i després un Actel Lleida que es va situar 5 punts per sobre (44-49).

De nou als locals, a la qual cosa va respondre Serna introduint molta més defensa amb Feliu. Però semblava que els jugadors havien perdut tots els fulls dels sistemes. Ott seguia amb l’exhibició exterior, a la qual van respondre amb encert Djukanovic i Ogungbemi. Una cistella de Martí va tancar el tercer parcial, que mantenia al davant l’Actel Lleida, però amb una mínima renda (57-59).

No van començar de la millor manera els minuts decisius, amb un triple de Nkaloulou. Un altre de Sabonis va fer que Serna demanés temps a falta de 5:50, perquè a l’equip se li acabava la gasolina (65-63). Va ser una aturada que no va provar gens bé als seus jugadors, que seguien negats de cara a cistella.

Aquesta circumstància la va saber aprofitar un Castelló que després d’una penetració de Faner es va posar de nou 8 punts amunt (73-65), quan només faltaven 2:59. Derksen va tornar a posar-se a la feina i va igualar les coses amb dos cistelles seguides, abans que Steinarsson esgotés els temps de Serna a falta d’1:29 (75-69). Cistella de Feliu trepitjant la línia i contraatac culminat per Ogungbemi per posar els cors a mil a només 53 segons del final i 75-73.

Dos cistelles d’Ott i el canadenc van portar el partit a la sang freda dels tirs lliures i 10.2 segons per jugar. Sabonis només en va anotar un, però a l’atac següent Ogungbemi va acabar perdent la pilota quan podia forçar la pròrroga.