Una festa multitudinària

El Jaafari i Míriam Ortiz repeteixen victòria a la Cursa Bombers, que va omplir amb més de 2.200 atletes els carrers de Lleida || L’atleta marroquí establert a Lleida guanya la prova per setena vegada i als 5 km els vencedors són Àlex Méndez i Meritxell Bonet

Com és habitual, un grup de bombers va córrer la prova amb tot l’equipament.

Com és habitual, un grup de bombers va córrer la prova amb tot l’equipament.ITMAR FABREGAT

L’Agrupació Cultural i Recreativa Bombers Lleida (ACRBLL) va tornar a convertir els carrers de la ciutat en l’escenari d’una autèntica festa de l’atletisme popular. Prop de 2.300 atletes van prendre part en la vuitena edició de la Cursa BBVA CX Bombers Lleida, que malgrat la pluja caiguda al llarg de la setmana va tornar a ser multitudinària. La distància de deu quilòmetres va reunir més de 1.400 atletes, mentre que la resta va optar per competir a la prova de cinc quilòmetres. A aquests atletes, s’hi ha d’afegir els 847 que dissabte van disputar les curses infantils. Els Camps Elisis van tornar a ser el centre neuràlgic, acollint la sortida i l’arribada, com ja és tradicional. El triomf en la distància gran va ser per a Abderrahim El Jaafari i Míriam Ortiz, els mateixos guanyadors de l’última edició i de la recent Cursa del Corte Inglés de Barcelona. Per a El Jaafari, la d’ahir era la setena victòria en aquesta prova en vuit edicions, i al seu torn Míriam Ortíz (AA Catalunya) ho va fer batent el rècord, amb un gran temps de 35:12 que, a més, li va servir per entrar al quinzè lloc de la classificació general absoluta.

El Jaafari, atleta independent, es va imposar amb un temps de 29:57 i va ser acompanyat al podi per Mohamed Farih, també independent, que va parar el cronòmetre amb 31:32 i per Radouane Nour (La Sansi), que va fer 31:39. L’atleta del Xafatolls Ricard Pastó va ser quart amb un temps de 31:46.

Míriam Ortiz bat el rècord de la prova i acaba al lloc 15 de la classificació general absoluta

Quant a la cursa femenina, a Míriam Ortiz la van acompanyar al podi l’actual campiona de la Lliga Ponent Eurosomni, Rosamari Carulla (Logiesport La Guineu), segona amb 38:50 i Eva Ribalta (Xafatolls), tercera amb 39:59.

Pel que fa a la distància curta, el triomf va ser per a Àlex Méndex (Lleida UA), amb un crono de 15:56, seguit de Mohamed Benhmarca (Canovelles), amb 16:00 i d’Iván Espílez (AE Ekke), tercer amb 16:07.

El podi femení, per la seua banda, el va liderar Meritxell Bonet (Tri 4.40), que va ser la més ràpida amb un temps de 19:45, seguida de Natàlia Badia (Tri 4.40), amb 20:15 i Júlia Díaz (Xafatolls), tercera amb un temps de 20.37.

El responsable de la cursa, Jordi Martínez, en va fer una valoració positiva. “La valoració és excel·lent”, va explicar, encara que dins de l’habitual motivació de seguir millorant, va afegir que “som molt exigents i sempre ens fixem en coses que han de millorar, tot i que algunes els corredors no les notin. El nostre objectiu és fer-la el millor possible i encara que la nota que li posem és alta, continuem treballant de cara a les pròximes edicions per millorar coses”. Jordi Martínez va destacar que “fer una festa per a tanta gent obliga a estar pendents de molts detalls i en això estem”, va concloure.