SEGRE

ATLETISME CURSES DE MUNTANYA

Arriba la Montsec Ultra Trail més internacional i selectiva

Corredors de 7 països, entre els quals Rússia, i com a novetat una mitja marató

Autoritats i organitzadors ahir durant la presentació de la Montsec Ultra Trail.

Autoritats i organitzadors ahir durant la presentació de la Montsec Ultra Trail.DIPUTACIÓ DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Montsec Ultra Trail, que tindrà lloc aquest divendres i dissabte a la vall d’Àger i que arriba a la sisena edició, serà més internacional, de més qualitat de participants i afegirà com a gran novetat una tercera prova que serà una mitja marató.

Aquest any, a banda de les dos distàncies clàssiques de la prova, que són l’ultra trail (110 km i 7.200 metres de desnivell positiu) i la marató (46 km i 2.800 metres de desnivell positiu), hi haurà també l’esmentada mitja marató (21 km i 1.200 metres de desnivell positiu) que permetrà obrir la participació a més corredors. Entre les tres proves es donaran cita 300 atletes.

Dani Delgado, director de la carrera, es va referir a la prova estrella, l’ultra trail, com “una de les més exigents i difícils d’Europa, per això tenim una alta puntuació internacional i, per exemple, l’any passat només la van acabar el 56% dels corredors”. I va destacar que tindrà la participació internacional més gran que ha tingut mai, així com la qualitat dels corredors.

“Arribaran de França, Anglaterra, Romania, Itàlia, Dinamarca i Andorra, destacant entre ells dos representants de la selecció russa de carreres de muntanya que són clars candidats a emportar-se el triomf”, va explicar.

Aquesta ultra trail partirà divendres a les 22.00 hores des de la col·legiata d’Àger i estarà oberta la línia de meta fins a la 1 de la matinada de diumenge. Un total de 27 hores. L’endemà, a les 9.00, arrancaran des del mateix lloc les altres dos proves amb l’arribada en les tres distàncies al càmping d’Àger. Entre la participació lleidatana destaca la de Carles Bartrina (CE Pedala.cat Balaguer), que va guanyar l’any passat la marató, i Albert Herrero, un dels millors ultrafondistes en aquest tipus de proves i que ha competit a tot el món.

La presentació, que va tenir lloc a la Diputació de Lleida, va comptar també amb la presència de l’alcalde d’Àger, Lluís Ardiaca; un membre de l’staff de vuitanta voluntaris, Joan Queralt; i el diputat Eloi Bergós.

Aquest va destacar el suport decidit de la Diputació a una cita que “fomenta l’esport i el territori”, en aquest cas en un entorn tan privilegiat “com és la vall d’Àger”.

tracking