La Lliga, més a prop

Un Barça ple de suplents i sense catalans ni del planter en l’onze inicial manté la imbatibilitat al campionat espanyol davant d’un Celta que va empatar a dos amb la mà || Sergi Roberto va ser expulsat al sortir a la segona part i l’equip ho va acusar

Messi i Dembélé, que va anotar el seu primer gol a la Lliga i el segon des que és al Barça, celebren l’1-2 que va marcar Paco Alcácer.EFE

El FC Barcelona, que va reservar el seu habitual equip titular per a la final de la Copa del Rei, es manté com a líder invicte de la Lliga a l’empatar a Balaídos davant del Celta (2-2), en un vibrant partit en el qual equip gallec va aconseguir el gol de la igualada que no havia de pujar al marcador. Fernández Borbalán hauria d’haver anul·lat el gol perquè Iago Aspas va introduir la pilota a la porteria de Ter Stegen amb el braç esquerre.

El Barça manté sense cap màcula el seu full de ruta cap al títol de Lliga. Res altera el seu curs impecable. Ni les baixes d’Iniesta, Busquets, Rakitic i Piqué. Ni la suplència de Messi, Luis Suárez, Alba i Umtiti. Continua invicte, malgrat patir a Balaídos, un dolor habitual en les últimes temporades. Pensant en la final de Copa, Valverde va apostar per les rotacions amb vuit canvis respecte al partit contra el València i va deixar Messi i Luis Suárez d’inici a la banqueta.

Dels blaugranes, el millor va ser una altra vegada Ter Stegen. Ho va demostrar molt aviat, quan als 10 minuts va evitar el gol de Maxi Gómez amb una gran parada. Paulinho va donar el primer avís per al Barça, amb una rematada que es va estavellar al pal a la sortida d’un córner. Com a resposta, el Celta va protagonitzar un contraatac en el qual Brais Méndez va perdonar el gol amb un xut final que va sortir fregant el pal.

L’equip gallec insistia. El colombià Yerry Mina va desviar a córner un xut de Maxi Gómez. I poc després Ter Stegen va tornar a ser providencial amb una parada extraordinària a un altre xut de Brais. Malgrat la insistència del Celta, va arribar el gol del Barça. Un error de Jonny va propiciar l’assistència d’Alcácer a Dembélé, que va marcar el segon gol amb la samarreta del Barça, el primer que fa a la Lliga.

Abans del descans, un error d’André Gomes al centre del camp va permetre al Celta iniciar un nou contraatac. Maxi va superar Ter Stegen i Jonny va anotar l’empat (1-1).

La segona part va començar amb una ocasió per a Jozabed. Valverde va reaccionar amb un doble canvi. Messi i Sergi Roberto van substituir Coutinho i André Gomes, respectivament. Quatre minuts després va arribar l’1-2. Assistència de Semedo, va buscar el gol Paulinho però qui va acabar introduint la pilota al fons de la xarxa va ser Paco Alcácer.

Sergi Roberto va durar 11 minuts sobre el terreny de joc. Va intentar frenar el perillós Iago Aspas abans d’arribar a l’àrea i va veure la roja directa, per la qual cosa es perdrà el partit contra el Dépor. Malgrat l’expulsió, Sergi Roberto podrà jugar la final de Copa ja que amb el reglament actual la sanció s’haurà de complir en la mateixa competició al ser una infracció lleu. La de Sergi Roberto és la primera targeta roja que veu un jugador del Barça en aquesta Lliga després de 33 jornades. Ja en el tram final, el Celta va aconseguir el definitiu empat a dos. La jugada va nàixer en una centrada d’Emre Mor, que Iago Aspas va introduir dins de la porteria clarament amb el braç esquerre. Al Barça li va tocar patir fins al final, per elevar a 40 els partits que està imbatut a la Lliga.

Queden 15 punts en joc, i el Barça sumant-ne sis més seria campió. Però, ara, els blaugranes miren a una Copa del Rei que disputaran contra el Sevilla aquest dissabte.

Una dada a tenir en compte és que feia setze anys que l’onze titular del Barça no hi havia cap jugador català ni tampoc format al planter. L’última vegada va ser el 6 d’abril del 2002, amb Carles Rexach a la banqueta, quan els blaugranes van visitar San Mamés amb un equip inicial format per Bonano, Reiziger, Christanval, Abelardo, Coco; Cocu, Rochemback; Luis Enrique, Rivaldo, Overmars i Saviola.