SEGRE

AUTOMOBILISME RAL·LIS

Dos lleidatanes regnen en el Maroc Challenge

Lydia López i Ylenia Tan, mare i filla, es van imposar en categoria femenina

Lydia López i la seua filla Ylenia celebren l’arribada a meta, on van ser les primeres dones.

Lydia López i la seua filla Ylenia celebren l’arribada a meta, on van ser les primeres dones.KFOTO - KICO MONCADA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lydia López i la gran de les seues dos filles, Ylenia Tan, van aconseguir la victòria en la categoria femenina del Maroc Challenge, un raid competitiu en el qual la petita, de 12 anys, es va estrenar com a copilot de la seua mare. Les dos lleidatanes també van ser setenes en la categoria Adventure TT2, on competien més de quaranta vehicles. “Hem tornat molt satisfetes amb l’experiència i també amb el resultat”, va assenyalar López, de 34 anys i amb experiència en diverses edicions d’aquest raid nord-africà.

Sobre el primer ral·li al costat de la seua filla, Lydia va dir que “em va sorprendre gratament, perquè són moltes hores de conducció i de concentració en la navegació, que era la seua responsabilitat. Tanmateix, va estar molt bé des de la primera etapa. Em va sorprendre la seua competitivitat, ja que no volia que m’avancés cap rival i al veure’n algun davant volia que accelerés”. Les dos lleidatanes van tenir un raid sense cap contratemps, malgrat que es van quedar embussades en una duna i van recórrer a l’ajuda de José Luis Tan, pare de Ylenia i marit de Lydia, que els assistia amb un altre vehicle. “Va ser l’únic problema que vam tenir en tot el ral·li i el vam solucionar ràpidament amb un remolc”, va assenyalar López. L’experiència va ser tan bona que no dubten que repetiran, encara que Lydia estudiarà la possibilitat que sigui una alternativa molt més competitiva, en què es primi la rapidesa a banda de la regularitat en la velocitat, com va ser en el cas de la Maroc Challenge.

Ylenia es va estrenar en un ral·li exercint com a copilot de la seua mare, ajudant en la navegació

Una vegada completat el Maroc Challenge, Lydia López reprèn el cap de setmana la competició amb la tercera prova puntuable per a l’Open Ibèric de navegació, la Sense Límits 4x4, que es disputa a Castelló.

Lydia López i la seua filla Ylenia celebren l’arribada a meta, on van ser les primeres dones.

Lydia López i la seua filla Ylenia celebren l’arribada a meta, on van ser les primeres dones.KFOTO - KICO MONCADA

tracking