SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

El Barça critica la Justícia

Bartomeu veu “insòlit” que estiguin en presó preventiva els polítics i també l’expresident Rosell || La Federació Espanyola no prohibirà les estelades i hi haurà samarretes grogues a la Copa

Estelades al Camp Nou durant un partit.

Estelades al Camp Nou durant un partit.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Demanem respecte pel significat de la paraula justícia, que permeti acabar amb la insòlita situació de presó preventiva que pateixen no tan sols els polítics, sinó també persones com l’expresident Rosell.” Aquesta va ser una de les declaracions del president del Barça, Josep Maria Bartomeu, demanant la llibertat dels presos polítics, que hi hagi justícia i també amb referència a l’expresident blaugrana.

“Demanem a tots els que tinguin la responsabilitat o l’oportunitat de resoldre aquest conflicte, que ens tinguin respecte. Demanem respecte per les nostres institucions, per la llibertat d’expressió i pel dret a decidir dels pobles”, va manifestar.

Bartomeu va aprofitar la presentació d’un llibre recopilatori d’articles de Manuel Vázquez Montalbán sobre el Barça, per pronunciar el seu discurs més polític i compromès des que dirigeix l’entitat blaugrana. “Demanem respecte per la voluntat de les persones, per les seues llibertats i pels seus drets civils”, va prosseguir en un acte a l’Auditori 1899 del Camp Nou. Un tifo amb la senyera, els colors blaugrana i el lema “Barça! Barça! Barça!” serà l’única acció reivindicativa que el Barça farà a la final.

D’altra banda, la Reial Federació Espanyola de Futbol no impedirà l’accés de banderes estelades a la final de Copa, segons va publicar Abc. Fonts federatives van assenyalar que suposaria inflamar encara més la delicada situació política que travessa Espanya encara que, segons va apuntar aquesta informació, la mesura tindria un rerefons més electoral que diplomàtic. Una prohibició suposaria un enfrontament no només amb el Barça, sinó també amb la Catalana, el pes de la qual a les eleccions que hi haurà d’aquí a un mes és d’un 10% dels vots.

D’altra banda, l’ANC i Òmnium Cultural van fer una crida ahir que els aficionats blaugrana vagin a la final amb samarretes grogues o amb l’equipament que representa la senyera. En un comunicat, van argumentar que aquesta acció ha de servir per protestar contra “l’acció repressiva de Govern central, jutges, cossos de seguretat i mitjans de comunicació”. També hi donen suport la Plataforma Proseleccions i l’associació de juristes Drets.

tracking