FUTBOL BASE

La Champions de la base

La Copa Atlas Energia, que engloba dos tornejos en categories alevina i benjamina, disputa l’1 de maig la fase prèvia a Lleida || Barça, Sevilla, Athletic, València i Saragossa, grans atraccions

alt

La Copa Atlas Energia, la denominada Champions del futbol base, tornarà a Lleida el pròxim 1 de maig amb la disputa de la fase prèvia d’un macrotorneig que compta amb més de 120 equips –entre els quals Barça, Sevilla, Athletic, València i Saragossa–, més de mil jugadors dividits en dos tornejos en les categories alevina i benjamina, i tres seus, els camps de la Floresta (Tarragona), AEM i Atlètic Segre (Lleida). És la tercera edició en categoria alevina i la quarta en benjamina, i les fases finals es disputaran a la capital del Segrià el 16 de juny. La competició, patrocinada per la firma lleidatana Atlas Energia, compta amb el suport de Paeria i Diputació, i entre els principals col·laboradors hi ha el Grup SEGRE.

La fase prèvia alevina de Lleida es disputarà íntegrament al camp de l’AEM i consta de trenta-dos equips. Hi haurà vuit grups de quatre equips cadascun i, mitjançant el sistema d’eliminatòries, els dos finalistes accediran a la fase final. En el torneig aleví ja es va disputar una fase prèvia el 10 de febrer a Tarragona, en què el Reus i el Santes Creus van ser els equips que es van classificar amb el CD La Floresta com un dels clubs organitzadors.

La fase final alevina del 16 de juny tindrà lloc entre els camps de l’AEM (fase de grups) i de l’Atlètic Segre (eliminatòries finals) amb un total de setze equips, entre els quals hi haurà convidats els clubs de més renom abans esmentats, així com els clubs amfitrions classificats d’ofici. Pel que fa al torneig benjamí, que es denomina Copa Atlas Energia des del 2015 però que es va iniciar fa vint-i-vuit anys, la prèvia es disputarà amb trenta-dos equips i la fase final amb setze, en aquest cas les dos íntegrament a les instal·lacions de l’Atlètic Segre. Per a la fase final es classificaran els campions de cada grup i els dos millors segons, al costat dels equips convidats.

“Ens falta el pas de fer-lo internacional” El conseller delegat d’Atlas Energia Néstor Gutiérrez es va mostrar satisfet d’haver consolidat un torneig que està, va dir, “entre els dos o tres primers de Catalunya i al top 10 d’Espanya, però ens falta fer el pas cap a la internacionalització”. De fet, hi ha hagut contactes en edicions anteriors amb Manchester City i Stoke City, però no van fructificar. El president de l’Atlètic Segre, Josep Antoni Subirà, va destacar que el torneig “mou més de 5.000 persones comptant acompanyants dels equips, per la qual cosa és una bona ocasió per visitar la nostra ciutat”.

Autoritats, patrocinador i els presidents de l’AEM i Atlètic Segre ahir durant la presentació.