SEGRE

FUTBOL COPA DEL REI

Buscant el primer del doblet

El Barça intentarà avui davant del Sevilla guanyar la quarta Copa consecutiva en cinc finals després de ser virtual campió de Lliga a falta de sumar tres punts || “Guanyar és una obligació”, admet Valverde

Messi prova el xut davant d’Iniesta durant la sessió d’entrenament.

Messi prova el xut davant d’Iniesta durant la sessió d’entrenament.FCB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Barça buscarà avui conquerir el primer títol de la temporada davant del Sevilla al Wanda Metropolitano (21.30 horas/La1) en la 113a final de la Copa del Rei, a la qual l’equip andalús es presenta com a últim obstacle per al doblet de l’equip blaugrana i on tots dos partiran amb els seus respectius equips de gala per reviure l’apassionant duel de fa dos anys al Vicente Calderón.

Blaugranes i sevillans arriben al moment cabdal de la temporada en situacions similars, amb el notable assegurat i a la recerca de l’excel·lent. El Barça és virtual campió de la Lliga Santander, on només necessita una victòria en cinc jornades, i el Sevilla va brillar a la Lliga de Campions arribant a quarts de final i ara vol posar el fermall d’un títol a una altra temporada encomiable.

El Rei de Copes, guanyador de les tres últimes de forma consecutiva, té a més l’al·licient d’assolir la xifra redona de 30 trofeus a la seua competició predilecta, i per a això confia a haver superat l’enorme cop que va suposar la seua eliminació europea a Roma. Ja va fer el primer pas guanyant el València (2-1) i els suplents van resoldre la següent papereta davant del Celta (2-2). A Vigo, Ernesto Valverde va donar descans a gairebé tot el seu equip titular. Leo Messi només va jugar l’última mitja hora i altres peces importants com Luis Suárez, Andrés Iniesta, Gerard Piqué, Jordi Alba o Samuel Umititi ni tan sols van arribar a saltar al camp, igual que els minvats Sergio Busquets i Ivan Rakitic.

Amb deu jugadors pràcticament fixos en les alineacions durant tota la temporada –excepte el canvi de porter habitual a la Copa–, sembla que serà Coutinho, cada vegada més afinat, qui completi l’onze en detriment de Paulinho o Dembélé, que va anotar a Balaídos el seu primer gol en Lliga.

El tècnic blaugrana, Ernesto Valverde, va admetre ahir que “guanyar” al club blaugrana “és una obligació” i va negar que el fet que alguns dels seus jugadors encadenin quatre Copes del Rei consecutives “no significa que no es doni importància” a la final d’avui. Valverde es va mostrar prudent i va dir que “encara no hem guanyat cap títol. El partit de Lliga és una referència clara per a nosaltres i un avís del que pot ser la final. El Sevilla és un bon equip, amb jugadors capaços de solucionar un partit en qualsevol moment”.

madrid

La situació fiscal de Cristiano Ronaldo pot agreujar-se després de conèixer-se que el jugador portuguès va utilitzar una altra estructura deslocalitzada per poder protegir els seus hotels. Des del 2015, el futbolista va utilitzar un hòlding d’empreses a Luxemburg i un fideïcomís, un contracte pel qual una o més persones transmeten béns, diners o drets a una altra persona, a Jersey. Els dos territoris es consideren paradisos fiscals, segons es contempla als nous documents de Football Leaks que ha aconseguit la revista alemanya Der Spiegel.

Cristiano està molt lluny de poder escapolir-se dels seus problemes amb Hisenda. De moment, els propers dies seran claus per conèixer si la jutge del Jutjat d’Instrucció de Pozuelo decideix obrir judici oral amb el jugador de Madrid, que la Fiscalia acusa de defraudar a l’Agència Tributària 14,7 milions d’euros entre els anys 2011 i 2014.

Mentrestant, s’ha sabut que la corporació CRS Holding de Luxemburg administrava les participacions del jugador en una sèrie de negocis turístics del trust situat a l’illa del Canal de la Mànega, segons va informar el diari El Mundo.

Malgrat que en els ingressos per publicitat operar per mitjà d’un entramat deslocalitzat no és il·legal, prèvia informació a les autoritats fiscals, a Cristiano se l’investiga per desviar 150 milions d’euros les illes Verges i declarar només 22,7 milions.

L’Espanyol va anunciar ahir a través d’un comunicat el cessament de l’entrenador del primer equip Quique

Sánchez

Flores i del director esportiu, Jordi Lardín. El tècnic del filial, David Gallego, serà l’encarregat de dirigir el primer equip fins que s’acabi la temporada. El director general esportiu ,Òscar Perarnau, per la seua part, es farà càrrec de les funcions de Lardín.

Perarnau, el vicepresident García Pont i David Gallego compareixeran en roda de premsa avui, després de l’entrenament a la Ciutat Esportiva de Sant Adrià. Sánchez Flores va arribar a l’Espanyol l’estiu del 2016 i va firmar un contracte per a les pròximes tres temporades. Tot just arribar el seu equip va aconseguir la Supercopa de Catalunya, al derrotar el Barcelona (1-0), i a la Lliga l’equip va finalitzar en vuitena posició, el seu millor resultat des de la campanya 2010-11. Tanmateix, en el present curs l’equip ha perdut bona part de les seues senyes d’identitat.

tracking