SEGRE

DEPORTES_LUNES

Bartomeu demana explicacions

El president del Barça considera “incomprensible” que la Policia requisés samarretes, bufandes i pancartes a la final de Copa || Els blaugranes poden guanyar la Lliga diumenge a Riazor

Aficionats del Barça celebren a Canaletes la Copa del Rei conquerida dissabte.

Aficionats del Barça celebren a Canaletes la Copa del Rei conquerida dissabte.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, va qualificar d’“incomprensible” el fet que la Policia requisés samarretes grogues, bufandes i pancartes d’aficionats del club en el control d’accés del Wanda Metropolitano a la final de la Copa del Rei. En aquest sentit, va assegurar que demanarà explicacions a la llum del que considera “una violació de la llibertat d’expressió”.

Per la seua part, el ministeri de l’Interior va dir emparar-se en l’article 6 de la llei d’antiviolència en l’esport del 2007, que exposa que està prohibit “introduir, exhibir o elaborar pancartes, banderes, símbols o altres senyals amb missatges que incitin a la violència o en virtut dels quals una persona o grup d’elles sigui amenaçada, insultada o vexada per raó del seu origen racial o ètnic, la seua religió o conviccions, la seua discapacitat, edat, sexe o l’orientació sexual”. D’altra banda, el Barça depèn de si mateix per guanyar la Lliga diumenge vinent (20.45) a Riazor davant del Deportivo. Si aconsegueix la victòria, i independentment del resultat de l’Atlètic de Madrid, que juga a Mendizorrotza, els blaugranes es proclamarien campions.

Interior va justificar les mesures en l’article 6, que prohibeix els “símbols que incitin a la violència”

Sobre la consecució del títol de Copa dissabte, val a destacar que el Barça és el tercer equip de les grans lligues europees que la guanya per quart any consecutiu. Anteriorment només ho havien aconseguit l’Athletic Club entre els anys 1930 i 1933 i el Liverpool entre 1981 i 1984. També ho va aconseguir el Reial Madrid entre 1905 i 1908, però el format de competició era diferent, per la qual cosa els blaugranes entren en aquest selecte grup de tres equips a nivell europeu. A més, es tracta de la quarta Copa que guanya Ernesto Valverde, que ja en va aixecar una com a jugador blaugrana, el 1990, i dos dirigint l’Olympiacos grec, el 2009 i el 2012.

N’Zonzi es disculpa per una sortida nocturna després de perdre la final

El centrecampista francès del Sevilla, Steven N’Zonzi, va reconèixer ahir que va cometre “un error” per la seua sortida nocturna de dissabte a Madrid, després de caure golejats davant del Barça a la final de Copa (0-5), i va demanar “disculpes a l’afició”. N’Zonzi va explicar que viu sol a Sevilla i que el que fa sempre és anar als entrenaments i després tornar a casa, però que dissabte estava la seua “família a Madrid” i per això va sortir. Nico Pareja i Guido Pizarro es van encarar amb alguns aficionats que van increpar l’equip a l’estació d’Atocha. D’altra banda, el germà de Sergio Ramos, René, va homenatjar Iniesta després de la final. “Gràcies, senyor Andrés Iniesta. Una vida plena de màgia, llegenda i valors en el nostre futbol. Sort facis el que facis, vagis on vagis”, va escriure a Twitter.

tracking