SEGRE

MOTOCRÒS CAMPIONAT D?ESPANYA

Butrón surt líder de Bellpuig

El pilot gadità, vigent campió, encadena la cinquena victòria al traçat lleidatà que li dóna el liderat de MX1 || Iker Larrañaga es va imposar en MX2, amb el lleidatà Sergio Castro tercer

La prova va reunir més de 2.000 espectadors al Circuit de Catalunya.

La prova va reunir més de 2.000 espectadors al Circuit de Catalunya.ROGER ROVIRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

José Antonio Butrón va deixar clar ahir que el de Catalunya de Bellpuig és el seu circuit fetitxe. El gadità, vigent campió d’Espanya de MX1, va encadenar ahir la cinquena victòria en el traçat lleidatà i, com va fer l’any passat, surt amb el lideratge de la categoria reina a la butxaca. Ho va aconseguir, això sí, després d’una fèrria lluita amb fins a quatre rivals, que van convertir les mànegues de MX1-Elit en un espectacle majúscul. En MX2, en canvi, la victòria va ser incontestable per a Iker Larrañaga, mentre que en MX125, el vigent campió de la categoria, Mario Lucas, va ser qui es va acabar emportant el triomf final. Feia molts anys que no es veia una carrera tan trepidant en el Campionat d’Espanya de motocròs com la primera mànega d’ahir de MX1. Des de l’inici es va formar un grup compost per cinc pilots, que es van anar avançant sense parar, la qual cosa va propiciar un ball constant de posicions. El primer a liderar de forma clara va ser Ander Valentín, però quan semblava que el d’Husqvarna podia escapar-se se’n va anar a terra, cosa que permetre a Campano, Butrón i Kullas superar-lo i alternar-se en el comandament.

Al final va ser el vigent campió qui va saber gestionar millor les diferents situacions de carrera per situar-se líder i mantenir la privilegiada posició fins a creuar la meta. Al darrere, Kullas no va perdre la roda al de KTM, mantenint intactes les seues opcions de victòria fins a l’última volta, moment en què un petit error li va impedir fer l’últim atac. Després d’aquesta gran cursa, la segona mànega va ser més del mateix. Valentín tornaria a col·locar-se al capdavant del grup, però el seu ritme no va ser tan bo com el de Kullas i Butrón i els dos pilots van poder superar-lo per escapar-se de la resta. Kullas es va mantenir al capdavant bona part de la mànega, seguit molt de prop per Butrón, que finalment el va poder superar per adjudicar-se la victòria en aquesta segona mànega i en el global del cap de setmana. Valentín va ser tercer en totes dos mànegues i va completar el podi. Després d’aquests resultats, Butrón se situa líder del certamen, desbancant per tan sols dos punts Kullas (138 punts a 136), mentre que Valentín es manté tercer amb 115.

La igualtat que hi va haver a la categoria reina no es va repetir en MX2, on Iker Larrañaga no va tenir rival. El pilot d’Husqvarna, líder indiscutible del campionat i que dissabte ja va marcar el millor temps, va dominar amb mà de ferro les dos carreres, superant en totes dos Simeó Ubach, segon de la general, i el lleidatà Sergio Castro, que va pujar al tercer calaix del podi al firmar un quart lloc a la primera mànega i un tercer a la segona. El domini de Larrañaga va ser tal, que fins i tot després de tenir una caiguda a la primera mànega no va veure amenaçat el liderat en cap moment. Amb aquest triomf, el pilot mundialista d’Husqvarna es referma al capdavant de la classificació general, que ara domina amb 22 punts d’avantatge sobre Ubach, mentre que Castro es referma en la tercera posició.

A la segona mànega de MX125, categoria de la qual ja s’havia disputat prèviament una carrera dissabte, Mario Lucas va imposar la seua llei i es va emportar el triomf amb claredat. Guillem Farrés, que havia guanyat dissabte, va caure just en el primer revolt quan sortia primer i, malgrat completar una gran remuntada, només el va assolir per finalitzar en quarta posició.

La prova va reunir més de 2.000 espectadors al Circuit de Catalunya.

La prova va reunir més de 2.000 espectadors al Circuit de Catalunya.ROGER ROVIRA

La prova va reunir més de 2.000 espectadors al Circuit de Catalunya.

La prova va reunir més de 2.000 espectadors al Circuit de Catalunya.ROGER ROVIRA

tracking