EL MILLOREL PITJOR

Golejada plàcida del Borges

Venç folgadament el cuer, el Tortosa, amb un ‘hat-trick’ de Pijuan i dos gols d’Aitor i Valero || Encara que el resultat podia ser més ampli, li serveix per tornar a guanyar després de tres jornades

Un jugador del Borges intenta controlar la pilota durant el partit d’ahir.

Un jugador del Borges intenta controlar la pilota durant el partit d’ahir.ÓSCAR MIRÓN

El Borges va golejar ahir, en un partit molt complet, el cuer, un Tortosa innocent i tou (5-0). Els de les Garrigues van dominar el matx al llarg dels 90 minuts amb un joc molt ofensiu i amb moltes arribades que podrien haver acabat amb un marcador més ampli si no fos pel porter visitant i pels pals.

Els de Joan Roca van sortir molt actius i van tardar tot just 6 minuts a inaugurar el marcador, després de disposar de dos ocasions prèviament. Pijuan, el golejador de la tarda, va rematar de cap un córner per obrir la renda (1-0). Tres minuts després, Aitor, amb una gran volea, va estar a punt de fer el segon que, no obstant, va arribar al 14, obra de Pijuan al rematar una centrada des de la dreta. El partit es desenvolupava del tot en camp visitant i les ocasions van ser constants per als de Roca. Per la seua part, el Tortosa no va arribar per primera vegada fins al minut 26, amb un xut massa creuat. En el 32, Montoy va impactar una pilota al pal, acció que hauria pogut suposar el tercer gol. Abans del descans també hi va haver una jugada entre Montoy i Torné, aixecant aquest últim l’esfèric per sobre del porter, però sent refusat per un defensa.

Tot just començar el segon temps, el Borges va ser una piconadora i va marcar dos gols gairebé seguits en els minuts 52 i 53. El primer, per mitjà de Pijuan, que va firmar un hat-trick, i el segon obra d’Aitor dins de l’allau de joc, gols i ocasions del Borges. Però no els va bastar als de les Garrigues amb el 4-0, i Montoy, amb un cacau que se’n va anar fregant el pal, i Aitor, amb una nova pilota a la fusta de la porteria de Selu, així ho van evidenciar. Poc després, Pijuan va rematar en planxa una pilota centrada per Eudald, però el porter visitant, el millor del seu equip, va desviar a córner després d’una gran intervenció. En el minut 82, Valero va controlar una pilota al centre del camp i va deixar anar un tret que va entrar per l’escaire de la porteria tortosina, que suposava el 5-0 i l’èxtasi dels jugadors i l’afició blanca.

El Tortosa va xutar de forma tímida en el minut 85 a les mans d’un Xammar que va tenir una tarda molt i molt plàcida. En definitiva, una voluminosa victòria d’un Borges pletòric que encara hauria pogut marcar més gols davant d’un Tortosa sense idees i que va evidenciar la seua posició a la taula. A més, el triomf va suposar trencar la dinàmica de tres partits sense guanyar.

Roca: “Hem tingut la sort que altres vegades ens ha faltat”

L’entrenador del Borges, Joan Roca, es va mostrar molt satisfet amb el triomf aconseguit pel seu equip i va dir que “hem estat molt bé a dalt davant d’un equip que ho està passant malament”, i va afegir que ahir van tenir “la sort que ens va faltar davant del Vila-seca o el Vista Alegre, perquè hem tingut moltes ocasions i n’hem materialitzat cinc”. Amb aquest resultat i amb 15 punts en joc, gairebé va donar la permanència per assegurada i va fer un balanç molt positiu d’una temporada “dura i exigent”.