Moreno decideix el derbi

Un doblet del davanter talla la mala ratxa de l’Espanyol en el debut de Gallego a la banqueta || El somni del Girona de classificar-se per a Europa es complica

Gerard Moreno celebra un dels seus gols amb els companys.

Gerard Moreno celebra un dels seus gols amb els companys.EFE

Un doblet de Gerard Moreno va decidir el derbi entre el Girona i l’Espanyol, que va acabar amb la seua dinàmica negativa a Montilivi en el primer partit de David Gallego com a entrenador després del cessament de Quique Sánchez Flores.

Els de Machín, conscients de la necessitat de repetir la victòria obtinguda en la primera volta al RCDE Stadium per mantenir vives les aspiracions de classificar-se per a Europa, van controlar el partit des de l’inici i van tenir la major part d’ocasions del primer temps, sent la de Juanpe, en el minut 31, una de les més clares, rematant sol des de la frontal de l’àrea petita. Amb tot, malgrat l’incontestable domini local, va ser l’Espanyol el que, en un dels únics acostaments amb cert perill, va obrir el marcador. En el 42, Darder va servir una falta des de l’esquerra i Moreno, després d’un excel·lent control, va connectar un cop amb la dreta imparable per a Bono (0-1).

Després del descans, el Girona va sortir decidit a buscar l’empat i va estar a punt d’aconseguir-ho en una acció que ni Stuani ni Portu van arribar a rematar. Tanmateix, en el minut 55, Darder es va tornar a vestir d’assistent i va posar una bona passada en profunditat a l’esquena de la sempre avançada defensa blanc-i-vermella perquè de nou Moreno es plantés davant de Bono i superés la seua sortida amb una exquisida vaselina (0-2). Encara que després hi va haver ocasions per a tots dos, el somni del Girona d’anar a Europa es complica una mica més.