SEGRE

POLÍTICA

El Barça demanarà "explicacions" al Govern per la retirada de samarretes a la final

Segons el portaveu del Barcelona, Josep Vives

El Barça demanarà

El Barça demanarà "explicacions" al Govern per la retirada de samarretes a la finalEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El FC Barcelona demanarà "explicacions" al Govern espanyol i a la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) per la requisación de samarretes grogues que va dur a terme la policia nacional al primer cordó de seguretat en el Wanda Metropolitano, abans de jugar-se la final de la Copa del Rei dissabte passat.

Segons el portaveu del Barcelona, Josep Vives, en reunions per parlar de la seguretat "ningú no va posar sobre la taula si algú podia entrar a l’estadi amb una samarreta d’un color o d’un altre. Això forma part d’un dret fonamental de les personal que és innegociable i que, a més, no es pot qüestionar en cap moment, s’apliqui la llei que s’apliqui".

A causa de la molèstia que ha generat en el club català i en molts aficionats la retirada de samarretes i pancartes en el control policial, el Barcelona ha dirigit un escrit a la Federació Espanyola i a la delegació del Govern a Madrid perquè els expliquin "els motius d’aquesta decisió". "En funció de la resposta que tinguem, estudiarem quines accions emprendrem".

Vius ha relatat en una entrevista a l’emissora RAC1 el contingut de la reunió de seguretat en la delegació del Govern a Madrid, prèvia a la final de Copa: "L’última va ser dimecres de la setmana passada. I què es va dir? El mateix que en les anteriors: que s’aplicarien les mesures que habitualment en partits com a aquest, que és la llei i no una altra cosa. I això vol dir no conculcar drets d’altres persones perquè és il·legal".

Vius ha subratllada que quan els membres de la junta van conèixer de la requisa de samarretes es van quedar "sorpresos".

"No ens ho podíem creure. La nostra gent de seguretat va sol·licitar explicacions als responsables del dispositiu de seguretat. El policia del CNP que dirigeix la seguretat de l’Atlético de Madrid i del Wanda Metropolitano ens va dir que estava sorprès perquè no ho entenia", ha relatat Vives.

tracking