SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Relleu al Barça B

García Pimienta substitueix Gerard López a l’equip filial, que des del 2015 ha fitxat trenta-quatre futbolistes || Bakero defensa la política actual de la Masia

García Pimienta, durant el primer entrenament com a tècnic del filial blaugrana.

García Pimienta, durant el primer entrenament com a tècnic del filial blaugrana.FCBARCELONA.CAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Barça va destituir ahir Gerard López com a tècnic del filial, actualment en zona de descens a Segona B, i va presentar com a nou responsable Francisco Javier García Pimienta, fins ara entrenador del juvenil, que dilluns va conquerir la UEFA Youth League. Més enllà de les xifres, l’etapa de Gerard López està marcada pels fitxatges que el club va fer amb l’objectiu d’ascendir i mantenir-se a la divisió de plata.

Des del 2015, el Barça B ha fitxat trenta-quatre futbolistes. Durant la primera temporada de Gerard, van arribar fins a vuit jugadors, dels quals només queda el porter Ezquieta.

Bakero, responsable del futbol formatiu, va dir que “el 75% de la decisió de marxar és per diners”

El pla de la direcció esportiva, tanmateix, no ha funcionat. Malgrat la incorporació aquest hivern de jugadors amb experiència com Nahuel i Rivera, entre d’altres, el Barça B no ha reaccionat.

Tot i els fitxatges, Gerard va donar l’alternativa en alguns partits a jugadors del juvenil com Monchu, Abel Ruiz, Riqui Puig i Carles Pérez, mentre que, durant la seua etapa, Carles Aleñá, una de les perles del planter, ha guanyat experiència per poder donar el més que possible salt al primer equip. García Pimienta serà el quart entrenador que dirigeix el filial els últims quatre cursos. Una prova més que els resultats també compten.

Jose Mari Bakero, màxim responsable del futbol formatiu professional amb Guillermo Amor, va defensar ahir la política de la Masia i va justificar la fuga de talents.

“El 75 per cent de la decisió de marxar és per diners, l’altre 25 és que facin pretemporada al primer equip. Nosaltres decidim quines són les etapes dels jugadors. Ni ells ni els seus representants no han de dominar la situació i que ens diguin que la temporada vinent ha d’estar al primer equip. A alguns dels que han marxat, els hem dit que fessin la pretemporada amb el filial i no han volgut”, va explicar. “La competència és gran, però és qüestió que ells confiïn. Nosaltres posem tots els mitjans perquè puguin arribar al primer equip, però depèn d’ells”, va manifestar Amor.

tracking