SEGRE

FUTBOL LLIGA DE CAMPIONS

A la final amb regals i polèmica

Dos gols de Benzema, un gràcies a un còmic error del porter alemany, i Keylor Navas porten el Reial Madrid a Kíev || L’àrbitre va deixar d’assenyalar dos clars penals a l’àrea blanca

Benzema va marcar els dos gols, el segon en un regal incomprensible del meta alemany Ulreich.

Benzema va marcar els dos gols, el segon en un regal incomprensible del meta alemany Ulreich.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Reial Madrid va segellar ahir el pas a la final de la màxima competició europea per setzena vegada en la seua història, tercera consecutiva, a l’empatar davant del Bayern de Munic al Bernabéu (2-2), en un partit marcat pels regals dels alemanys i la polèmica, amb dos penals no assenyalats a l’àrea dels blancs, que ara lluitaran per assolir la tretzena Copa d’Europa a Kíev.

No s’esperava una tornada fàcil i així va ser. El Bayern no va especular ni un minut i en res va trobar la via per recuperar les seues opcions. El Madrid no va repassar la lliçó del dia de la Juventus i Kimmich va posar el 0-1 abans del tercer minut en un mal refús de Sergio Ramos. El mal, tanmateix, va ser menor, perquè els locals van empatar abans que el panorama empitjorés perquè el seu rival apretava amb la màxima intensitat. Benzema es va desmarcar d’Alaba i va rematar de cap a la xarxa per firmar una treva amb l’afició i amb el gol.

El gol en contra no va calmar els de Jupp Heynckes, que van continuar bolcats en atac i a punt van estar del segon, però James Rodríguez va perdonar. L’exmadridista no va encertar a porta buida en una pilota rebutjada per Keylor Navas a xut de Lewandowski. En l’última jugada de la primera part, Kimmich, autor del primer del Bayern, va centrar des de la banda dreta i la pilota va impactar clarament a la mà de Marcelo, que la tenia desenganxada del cos, una acció que l’àrbitre no va apreciar com a penal.

Tot va canviar inesperadament a l’inici de la segona meitat per un error del porter alemany que passarà als annals de la història. Ulreich va dubtar entre agafar la pilota i no fer-ho per temor a una cessió i va deixar escapar la pilota, que Benzema, sense oposició, va empènyer la xarxa.

Però l’equip alemany no es va rendir i es va llançar amb tot a buscar l’empat, però es va trobar amb Keylor Navas, que va ficar una gran mà a un xut d’Alaba, i amb l’àrbitre, que tampoc va veure penal en una topada entre Sergio Ramos i Lewandowski. Finalment, enmig d’un setge visitant, James Rodríguez va igualar la semifinal per deixar ja un sol gol els seus de passar a la final.

L’actual campió havia perdut totalment el control del partit. Sense pilota, es va quedar a mercè d’un rival molt superior en el pla físic. Heynckes va posar un davanter més (Wagner), però va tornar a topar amb Keylor, el gran protagonista amb accions de mèrit. El setge visitant no va flaquejar i Hummels va tenir la millor oportunitat per endossar un dur disgust, però allà hi havia el porter costa-riqueny per avortar i posar el segell al bitllet cap a l’Olímpic de Kíev.

La Roma, a buscar un altre miracle La Roma persegueix avui contra el Liverpool completar un nou miracle esportiu, com ja va fer davant del Barça, amb el 2-5 de l’anada, i anirà a buscar una remuntada que tindria com a premi la final del 26 de maig a Kíev.

tracking