SEGRE

BÀSQUET LLIGA CATALANA

El Barça escombra l'Andorra per sumar la novena Lliga consecutiva

El domini sota cistella va ser letal

Els blaugranes posen amb el trofeu de campió i de MVP, que va ser per al croat Ante Tomic.

Els blaugranes posen amb el trofeu de campió i de MVP, que va ser per al croat Ante Tomic.RICARD ROVIRA/FCBQ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Barça va sumar ahir el seu vint-i-unè títol de la Lliga Catalana, el novè de forma consecutiva, a l’imposar-se al MoraBanc Andorra per 89-70, en una final disputada a l’Olímpic de Reus que el conjunt blaugrana va controlar de principi a final. El domini de l’equip de Svetislav Pesic a la pintura (25 cistelles de 46 intents davant 1 de 32 dels andorrans) i en el rebot, amb 38 captures davant les 25 del rival, van ser factors determinants del xoc.

Els blaugranes van sortir molt centrats i després d’un 2-3 inicial del MoraBanc, Hanga, Moerman i Tomic van portar a un parcial de 9-0 que va obrir bretxa en el marcador (11-3, min.4). Amb Albicy descentrat, el ritme el marcaven els blaugranes, i els triples d’Heurtel (2) i Navarro tancaven el quart amb un contundent 27-13. El capità i Claver van ampliar l’avantatge a més de 20 punts a l’inici del segon quart (36-13, min.13), que va quedar reduït a 15 amb una reacció final dels del Principat liderada per Walker i Shurna (50-35).

A la represa, el Barça va tornar a desenganxar-se amb un Tomic imparable a la pintura (62-40, min.24), tot i que Jaime Fernández i Jelinek obligaven Pesic a parar el partit (63-48, min.27). Un triple del txec va reduir la distància fins als 12 punts (65-53), el més a prop que va estar l’Andorra del Barça. A partir d’allà, els triples de Moerman i Navarro, al costat de cistelles de Koponen i Oriola, obrien de nou la bretxa i establien una altra màxima diferència, ara de 26 punts (82-56, min.35), que va deixar ja sentenciada la final.

tracking