SEGRE

Àlex Márquez tanca la jornada d'entrenaments com el més ràpid

Assoleix el millor temps en el circuit de Jerez Ángel Nieto

El lleidatà Àlex Màrquez, amb la seua Kalex sobre el circuit de Jerez

Àlex Márquez tanca la jornada d'entrenaments com el més ràpidEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lleidatà Alex Márquez (Estrella Galícia 0'0 Kalex) va tancar aquest divendres la primera jornada d’entrenaments lliures per al Gran Premi d’Espanya de Moto2, al circuit de Jerez Ángel Nieto, com a líder de la categoria. Márquez, amb un registre de 1:42.537, va superar l’italià Francesco Bagnaia (Kalex), qui al matí havia estat el més ràpid i l’únic en rodar en un minut i 42 segons (1:42.836), igual com a la tarda van fer fins cinc pilots, entre ells ell, qui va acabar cinquè la segona tanda i tercer, igualat amb el britànic Sam Lowes (KTM), en el còmput global de la categoria.

L’italià Lorenzo Baldasarri (Kalex), pupil de l’equip de Sito Pons, va ser un dels primers líders sòlids de la tanda de Moto2, si bé al final i malgrat millorar el seu registre, es va haver de conformar amb la segona plaça, doblegat per Alex Márquez, amb Francesco "Pecco" Bagnaia tercer.

Després d’ells, en la que seria la primera línia de sortida d’haver-se disputat els entrenaments oficials, va acabar el britànic Sam Lowes al costat del debutant italià Romano Fenati (Kalex) i el sud-africà Brad Binder (KTM).

L’espanyol Joan Mir (Estrella Galícia 0'0 Kalex), en constant progressió, va acabar en una meritòria setena plaça que el situa entre els més ràpids de la categoria intermèdia, en la qual fins el moment ha estat més protagonista per les remuntades que ha hagut de protagonitzar en els primers grans premis de la temporada que per disputar als seus rivals les posicions de podi. Per una o un altre circumstància Joan Mir no ha pogut disputar cap gran premi des del principi en les posicions del davant, uun fet que ara per ara l'otorga aquesta setena plaça provisional a la taula de temps, per davant de l’italià Mattia Pasini (Kalex) i el portuguès Miguel Oliveira (KTM), un dels pilots que no va poder millorar el seu registre matinal.

Just després d’ells es va situar un altre espanyol destacat en la primera tanda, Iker Lecuona (KTM), que com Oliveira tampoc no va poder rebaixar el seu temps del matí i per això va passar de la setena a la desena plaça, per davant de Jorge Navarro (Kalex) i de Xavier Vierge (Kalex), que sí que va millorar respecte al matí. Navarro va perdre dos posicions per aquesta circumstància i va passar de la novena a l’onzena posició i, al contrari, Vierge va ascendir des de la catorzena a la desena|dècima, a escassament set dècimes de segon del líder de la categoria.

Qui no acaba d’"aclarir-se en la nova categoria és Héctor Barberá (Kalex), qui fins i tot ha de córrer "llastat" a la seua moto per no arribar al pes mínim el conjunt moto/pilot. El pilot de Dos Aguas, exmundialista de MotoGP, es va haver de conformar amb la vintena posició després de millorar gairebé quatre dècimes de segon el seu millor temps de la primera tanda i, encara així, va acabar a més d’1,1 segons d’Alex Márquez.

Pitjor li va anar a Isaac Viñales (Kalex), que tampoc no va poder millorar el seu registre matinal i va acabar 24è, amb el pilot Héctor Garzo substitut del lesionat pilot australià Remy Gardner al manillar de la Mestral 610, trenta-dosè.

tracking