SEGRE

Marc Márquez se'n va pel terra en els lliures de Jerez

La caiguda no va tenir conseqüències per al pilot de Cervera

Marc Màrquez aquest divendres durant la sessió d'entrenaments al circuit de Jerez Ángel Nieto.

Marc Márquez se'n va pel terra en els lliures de JerezEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El britànic Cal Crutchlow (Honda RC 213 V) es va posar al capdavant de la classificació provisional de la primera jornada d’entrenaments lliures per al Gran Premi d’Espanya de MotoGP que es va disputar al circuit de Jerez Ángel Nieto, i en la que Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) va tenir una caiguda sense conseqüències.

Crutchlow, que ja va dominar algunes fase de la segona tanda d’entrenaments, va aconseguir el millor temps de la jornada amb un registre de 1:38.614, tot just 28 mil·lèsimes de segon més ràpid que Dani Pedrosa (Repsol Honda RC 213 V).

Si bé durant bona part de la sessió el domini li va correspondre a Marc Márquez, hi va haver fases de la mateixa en la qual van passar al capdavant de la taula tant l’anglès com el francès Johann Zarco (Yamaha YZR M 1), encara que al final va ser Crutchlow qui es va alçar amb el millor temps de la categoria, gairebé al mateix temps que Márquez se n’anava pel terra a l’entrada de la corba sis, denominada Dry Sack. Fins aquell moment Márquez havia estat un dels principals protagonistes de la segona sessió, com també de la primera, encara que al final li superés per set mil·lèsimes de segon l’italià Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici GP18), però en el seu afany de buscar els límits del traçat va acabar per terra en perdre adherència la roda de davant del seu Repsol Honda, però no es va produir cap dany físic de consideració.

Márquez va tenir que torna al seu taller en una moto dels comissaris de pista sense acabar els últims minuts de l’entrenament, en el que Dani Pedrosa, el seu company d’equip, va poder ascendir fins a la segona posició, en superar el francès Zarco.

En qualsevol cas Marc Márquez va aconseguir el passi a la segona classificació directa de manera provisional amb el cinquè millor temps, per darrere de Crutchlow, Pedrosa, Zarco i l’italià Andrea Iannone (Suzuki GSX RR), al que la tercera plaça del Gran Premi de les Amèriques, en el circuit d’Austin, sembla haver-li donat nous "aires" sobre la moto japonesa, la qual cosa no va succeir amb el seu company d’equip, l’espanyol Alex Rins, que es va quedar fora de la mateixa.

Dovizioso va aconseguir la sisena plaça de la jornada, just per davant de Jorge Lorenzo, que sembla haver donat un pas endavant en la seua adaptació a la Ducati Desmosedici que haurà de ratificar demà en la sessió oficial d’entrenaments per al Gran Premi d’Espanya. Va sorprendre per acabar entre els deu millors, aquells que tenen el passi directe a la segona classificació, l’australià Jack Miller, amb una moto de l’any passat.

tracking