HOQUEI PATINS OK LLIGA FEMENINA

Empat meritori del Vila-sana

L’equip del Pla va igualar un 0-2 davant d’un Palau de Plegamans que s’hi jugava el liderat || Victòria Porta va anotar el segon gol aprofitant una falta directa molt protestada per les visitants

Victòria Porta intenta un llançament amb els germans Di Benedetto, del Llista, a la grada.OSCAR MIRÓN

El Vila-sana va aconseguir ahir un empat davant del Palau de Plegamans en un partit molt intens i amb un final polèmic, en el qual Victòria Porta va aconseguir el gol de la igualada aprofitant una falta directa molt protestada per jugadores i cos tècnic rivals.

El Palau de Plegamans arribava al partit amb molt en joc, ja que segons els resultats podia col·locar-se líder. El Vila-sana, per la seua part, arribava a la cita ja amb l’objectiu de la permanència acomplert, situació que es va notar a l’inici del matx, en el qual les lleidatanes van tenir dificultats per arrancar.

En el minut 14, les vallesanes van aconseguir traslladar la seua superioritat al camp en el marcador i Alba Romaguera va marcar el 0-1. El cop va fer reaccionar les del Pla d’Urgell, que a poc a poc es van anar despertant, encara que el marcador ja no es va tornar a moure fins al descans.

A la represa, el Vila-sana semblava disposat a lluitar per la igualada. Tanmateix, quan millor estaven les lleidatanes va arribar el segon gol visitant, aquesta vegada de Berta Busquets. A més, les coses encara es van posar més costa amunt per a les del Pla quan Victòria Porta, la màxima golejadora de l’equip i de la Lliga, va haver de ser substituïda per una rampa al bessó que la va mantenir apartada uns minuts de la pista. Tanmateix, lluny d’abaixar els braços, les lleidatanes es van llançar a l’atac. Així en el minut 38, la pressió del Vila-sana va fer efecte i Mar Franci va aprofitar un robatori de pilota al centre del camp per superar la guardamena visitant amb un potent tir creuat. A falta de 15 minuts, l’ambient va començar a tensar-se, amb els dos equips amb nou faltes en el caseller, a una del llançament directe, que podia suposar l’empat en el cas del Vila-sana.

I va ser en el 48 quan va esclatar la polèmica. El col·legiat va assenyalar una falta directa a favor del Vila-sana que Victòria Porta, ja recuperada de les molèsties, va convertir en l’empat. Les jugadores i el cos tècnic del Palau van protestar insistentment la decisió arbitral i la cosa es va acabar amb una targeta blava al tècnic visitant, Miquel Busquets, que va deixar les seues amb una menys a dos minuts del final. En aquest context, Maria Porta va tenir el gol de la victòria, però el seu llançament va sortir desviat. Així, al final del matx el resultat va ser un empat a 2, molt menys bo per al Palau de Plegamans que per al Vila-sana.