SEGRE

ESPORTS

Màrquez deixa clara la seua superioritat

El de Cervera s’imposa a Jerez i ja lidera el Mundial

Màrquez deixa clara la seua superioritat

Màrquez deixa clara la seua superioritatEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Màrquez (Repsol Honda RC 213 V) ha deixat clara aquest diumenge una superioritat ja esperada per molts en adjudicar-se la victòria en el Gran Premi d’Espanya de MotoGP que s’ha disputat en el circuit de Jerez Ángel Nieto.

Màrquez, a més, se situa líder en la classificació provisional del Mundial, en la qual es veu beneficiat de l’accident múltiple que van protagonitzar els seus rivals de Ducati, l’italià Andrea Dovizioso i Jorge Lorenzo, juntament amb seu company a l’equip Repsol Honda, Dani Pedrosa.

El pilot de Repsol Honda és líder del mundial amb 70 punts, dotze més que Johann Zarco (Yamaha YZR M 1) i vint respecte a Maverick Viñales (Yamaha YZR M 1), mentre que Andrea Dovizioso ha caigut fins la cinquena plaça a 24 punts de l’espanyol.

Sortida impressionant de Jorge Lorenzo, qui ha va passar des de la quarta a la primera posició en l’escassa de frenada de final de recta, en tant que Marc Màrquez se'l va prendre amb calma als metres inicials de cursa i Dani Pedrosa, que va sortir infiltrat per aguantar el dolor al seu braç dret, Johann Zarco i Cal Crutchlow (Honda RC 213 V) es van situar rere el líder inicial de la prova.

Lorenzo va aguantar en la primera posició malgrat un error en una escassa de frenada que va intentar aprofitar, sense èxit, Dani Pedrosa, que després no va poder aguantar l’atac del seu company del Repsol Honda en la tercera volta, en la qual el va superar en el revolt denominat Àlex Crivillé.

Fins aquell moment, els pilots oficials de Yamaha estaven passant per seriosos problemes, amb l’italià Valentino Rossi novè i l’espanyol Maverick Viñales a la dotzena plaça, una mica més enrere, en un grup de més de deu pilots, si bé els accidents dels seus rivals els van permetre ser cinquè i setè, respectivament, que "endolceix" però no amaga els problemes de les Yamaha.

Alex Rins va ser un altre dels perjudicats ja que en la mateixarevolt d’Àlex Crivillé en la qual Màrquez va superar Pedrosa, ell se’n va anar pels terres sense possibilitat de continuar i amb el consegüent disgust per al de Suzuki, el que li va deixar per segona vegada consecutiva sense puntuar en la present temporada.

Lorenzo, amb pneumàtic tou davant i dur darrere, va començar a donar els primers símptomes de debilitat, la qual cosa va aprofitar Màrquez per superar-lo, en tant que poc després Pedrosa -ambdós pilots de Repsol Honda van muntar pneumàtic dur davant i darrere-, es va veure superat per Dovizioso.

La cursa havia fet un gir no radical però sí important, amb els pilots de Repsol Honda i de Ducati lluitant per les posicions de privilegi sobre el podi ja molt destacats de la resta i amb un lleuger canvi de ritme i alguna espectacular derrapada de la roda posterior, Marc Màrquez es va distanciar dels seus rivals, Lorenzo, Dovizioso i Pedrosa, als quals no els va quedar més remei, que barallar-se per la tercera plaça.

El moment més controvertit i significatiu de la cursa va arribar en el divuitè gir, quan Andrea Dovizioso es va posar per dins de la traçada de Jorge Lorenzo en el revolt sis, una altra vegada Dry Sack, per superar-lo, i es va ser llarg, moment en què l’espanyol va intentar recuperar la segona posició per l’interior, sense adonar-se’n de què per dins de la seua traçada es va intentar ficar Dani Pedrosa.

La col·lisió entre Pedrosa i Lorenzo va resultar inevitable i a la seua acció també es van emportar a Dovizioso, si bé no va fer l’efecte que cap d’ells no patís danys físics però que va activar el protocol de Direcció de carrera per investigar l’esdevingut en aquestes circumstàncies en un incident que es va acabar declarant "una acció de carrera".

La victòria de Màrquez va arribar amb un avantatge de més de cinc segons sobre Zarco, mentre que Iannone va sumar el seu segon podi consecutiu -tercer-, per davant de Petrucci, Rossi i Miller.

L’italià Lorenzo Baldasarri (Kalex) es va imposar amb autoritat en la prova de Moto2, per davant del portuguès Miguel Oliveira (KTM) i del també italià Francesco Bagnaia (Kalex).

En Moto3 va ser l’alemany Phillip Oettl (KTM) que es va adjudicar la victòria, per davant de l’italià Marco Bezzecchi (KTM) i de l’espanyol Marcos Ramírez (KTM), qui es va aprofitar de la sanció de pèrdua d’una posició que es va imposar a Alonso López (Profunda), el que li va impedir aconseguir el seu primer podi mundialista. Àlex Màrquez no ha tingut el seu diumenge com ha demostrat la seua caiguda a Jerez.

tracking