BÀSQUET LLIGA EBA

Toca guanyar l''altra' final

L’Ilerdauto Nissan Pardinyes perd en semifinals davant del Masnou i avui haurà de superar el Vic per una plaça a les fases d’ascens a LEB Plata || Els del Maresme es van imposar a la pròrroga

Xavier Mendiburu va tornar a ser el jugador més determinant dels lleidatans amb 17 punts.POL PUERTAS

L’Ilerdauto Nissan Pardinyes no va poder segellar ahir el seu accés a les fases d’ascens a LEB Plata, al perdre (86-82) davant el Masnou en les semifinals de la Final Four del grup C, encara que avui (10.15) tindrà una nova ocasió. Haurà de guanyar a la final de consolació l’amfitrió Vic, que ahir va caure davant del Menorca (67-72), per aconseguir la tercera i última plaça d’accés a les lliguetes d’ascens. Els lleidatans van tenir molt encert en l’arrancada del matx, amb un Masnou superat en defensa i que va veure com l’equip de Gerard Encuentra agafava els primers avantatges (9-15). Les diferències van continuar augmentant i el Pardinyes va arribar a tenir una renda de 10 punts (17-27), que els del Maresme es van encarregar d’ajustar abans del final del primer quart (21-27). El segon parcial va mostrar la igualtat entre els dos equips, malgrat que el Masnou es presentava com el campió del seu subgrup. Els barcelonins van arribar a empatar el duel, malgrat que el Pardinyes va ser capaç d’ajustar la defensa per arribar al descans amb una renda de 5 punts que podia ser molt important de cara al final de partit (41-46). El guió es va mantenir durant el tercer període. El Pardinyes va intentar escapar-se, però el Masnou feia valer la superioritat física en el joc interior per mantenir-se dins del matx i fins i tot retallar lleugerament el desavantatge abans dels últims deu minuts, als quals es va entrar amb un ajustadíssim 57-58. En l’arrancada de l’últim quart va ser on pitjor ho va passar l’equip lleidatà. Un parcial de sortida de 10-0 (67-58) posava les coses molt complicades per als interessos de l’equip d’Encuentra. Tanmateix, a base d’esforç i bona defensa, el conjunt lleidatà va tornar a ficar-se dins del partit. Va empatar a falta de menys de tres minuts per al final (73-73) i fins i tot va tenir l’oportunitat per emportar-se la semifinal, encara que l’última jugada no va sortir bé i el partit es va veure abocat a la pròrroga (77-77).

En el temps extra, el Masnou va estar molt més encertat que un Pardinyes al qual van començar a pesar les cames en les decisions. El conjunt barceloní es va situar quatre punts a dalt i per als lleidatans va ser una diferència que ja no van poder retallar, veient-se condemnats a guanyar avui l’altra final.

“L’esforç podria passar-nos factura”

Gerard Encuentra, tècnic de l’Ilerdauto Nissan Pardinyes, va lamentar la derrota i va manifestar que “ens hem merescut guanyar, però al final s’ha decidit per detalls. Han tingut millor encert en els moments decisius. També hem tingut problemes en el rebot, ja que ells tenien més jugadors a l’interior i per a nosaltres és un handicap”. A més, va assenyalar que “haver jugat una pròrroga pot afectar-nos, ja que els jugadors no estan acostumats a disputar dos partits en poques hores de diferència”, amb referència que el matx d’avui es disputarà en un horari poc habitual.