Com hauria actuat el VAR al Barça - Madrid?

Messi, en una acció en la qual és perseguit per Casemiro i Marcelo, va tornar a ser un malson per als blancs i va marcar el 2-1.EFE

Possible penal a Luis Suárez

. El jugador uruguaià va caure dins de l’àrea després d’un contacte amb Keylor Navas. Al ser una jugada interpretable, el VAR (Video Assistant Referee) no hi hauria intervingut, tret que alguna presa de les que veuen la sala del VAR determinés de forma clara i manifesta que sí que era penal. S’ha de tenir en compte que només actua en quatre possibles classes d’error: targetes roges directes, penals, gols i confusió d’identitat

• Groga a Leo Messi

. El col·legiat Hernández Hernández va sancionar Messi amb targeta groga per l’entrada sobre Sergio Ramos. Com que el col·legiat va sancionar la infracció i no hi ha evidència que sigui roja, el VAR no hauria actuat.

• Entrada de Bale a Umtiti

. Poc abans del descans, Gareth Bale va fer una entrada per darrere a Umtiti, en la qual va clavar els tacs al defensa francès. L’àrbitre no li va mostrar targeta. El VAR hauria intervingut per determinar l’expulsió del gal·lès.

• Roja a Sergi Roberto

. El àrbitre va apreciar expulsió de Sergi Roberto per agressió a Marcelo. Al ser roja directa, hi podria intervenir per ratificar o corregir.

• El 2-1 del Barça

. El VAR revisa sempre les jugades que precedeixen un gol. A l’haver- hi falta de Luis Suárez sobre Varene, el gol de Messi s’hauria anul·lat.

• Fora de joc de Rakitic

. L’àrbitre va anul·lar a Luis Suárez el que hauria estat el 3-1. El VAR hauria detectat que no hi havia fora de joc de Rakitic i seria gol legal.

• Caiguda de Marcelo a l’àrea

. Marcelo va reclamar penal al minut 76 per una entrada de Jordi Alba. El VAR hi hauria intervingut al tractar-se d’una acció a l’àrea i hauria donat penal.