EL MILLOREL PITJOR

Invicte amb golejada

El Barça, amb alguns suplents, escombra el Vila-real i està a dos partits d’un rècord històric || Iniesta i Messi posen la màgia i Dembélé fa doblet en el seu millor duel

El Vila-real va fer el passadís al Barça i, a més, va obsequiar amb una ceràmica Iniesta a l’anunciar que deixa la Lliga a final de temporada.EFE

El FC Barcelona es manté invicte a LaLiga Santander al golejar ahir el Vila-real (5-1) en un partit que va resoldre, amb gols de Coutinho, Paulinho i Messi, abans del descans, i que Dembélé, en la seua millor actuació com a blaugrana, va liquidar a la recta final amb un doblet. Va sortir el Barcelona, en plena ressaca del clàssic, amb un equip ple de suplents en un Camp Nou mig buit. I ho va fer rebent del Vila-real el passadís de campió que no li va voler fer el Reial Madrid.

Els blaugranes ja han celebrat el doblet pels carrers de la ciutat i els de Javier Calleja tenen pràcticament segellada la presència a la Lliga Europa la temporada vinent.

Així que el duel, convertit en un inoportú partit ajornat disputat entre setmana, podia semblar d’allò més intranscendent. No ho va ser per al Barça, entossudit a passar a la història completant la Lliga invicte, una cosa que no ha fet mai cap club en l’actual format de vint equips.

Messi, un d’aquests que mai roten i menys encara quan es juga la cinquena Bota d’Or de la seua carrera, va avisar amb una rosca amb l’esquerra que va marxar desviada per poc, als set minuts. Quatre minuts més tard, emergiria la felina figura de Dembélé per reivindicar-se amb un eslàlom al galop i un xut creuat que Asenjo va rebutjar malament i que Coutinho va aprofitar per fer l’1-0.

Paulinho va posar el 2-0 i Iniesta, qui sap si en la seua última exhibició al Camp Nou, regalava abans del descans una assistència màgica a Messi perquè el 10 rematés la pilota, sense deixar-la caure, al fons de la xarxa. Va començar la segona part amb un 3-0 que deixava el duel pràcticament dat i beneït, però ràpidament el va animar el Vila-real.

Primer Samu Castillejo i després Bacca, encara cap dels dos trets va trobar porta. A l’altra àrea, Messi li intentava tornar el regal a Iniesta, però la vaselina del manxec sortia una mica desviada.

Abans d’arribar als deu minuts de la represa, la sort s’aliaria amb el conjunt castellonenc i Sansone desviaria amb l’espatlla un tret de Fornals, que acabaria descol·locant Cillessen i depassant la línia de gol. El Vila-real retallava distàncies poc abans que l’estadi rendís homenatge al capità, que abandonava el camp després de ser substituït per Luis Suárez.

Sense Iniesta prenent el mànec del joc local, els visitants van seguir provant fortuna des de lluny i l’àrbitre anul·lava un gol a Coutinho per fora de joc, mentre el Camp Nou intentava apujar la temperatura al crit de “Campions, campions!”.

Quan semblava que l’encontre no donaria per a més, Rakitic protagonitzaria una gran jugada personal per la banda dreta i assistia Dembélé perquè marqués a plaer.

Però el millor del punta francès encara havia d’arribar. A l’última jugada del partit va agafar una pilota a la línia de tres quarts per anar esquivant rivals en carrera i elevar la pilota amb una subtil vaselina sobre la sortida d’Asenjo.