SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

La Lliga denuncia càntics ofensius contra el Madrid

D’uns cinc-cents aficionats blaugrana, en especial contra Cristiano i Ramos

Gerard Piqué s’interessa per Cristiano, que es va fer mal al turmell durant el clàssic.

Gerard Piqué s’interessa per Cristiano, que es va fer mal al turmell durant el clàssic.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Lliga Nacional de Futbol Professional (LaLiga) va remetre ahir sengles escrits de denúncia al Comitè de Competició de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i a la Comissió Antiviolència amb una sèrie de càntics ofensius registrats durant el Barcelona-Reial Madrid, produïts al partit que va enfrontar els dos equips al Camp Nou diumenge passat.

Aquests càntics, amb continguts que poden incitar a la violència o tenen un contingut insultant o intolerant, els van proferir “uns cinc-cents aficionats locals, integrants del grup ubicat a l’espai d’animació al Gol Nord, sectors 45, 46 i 47 format pels grups FCB Supporters i Almogàvers”, es recull en un comunicat de LaLiga.

“Si ve Griezmann seria un gran fitxatge, si no es buscaran altres opcions”, assegura el manxec

Entre els càntics, que van tenir lloc en diversos moments del partit, es van proferir frases com “madridistes f.... de p...”, “aquest portuguès, f... p... és” (dedicats a Cristiano Ronaldo), “arriba la pesta, arriba el madridista, amb aquestes banyes que salten a la vista, el madridista, f... de p..., el bon culer amb la seua mort ho disfruta, oeoe, oeoe”, “Sergio Ramos, f... de p...”, o “p... Reial Madrid, p... Reial Madrid”.

A l’escrit denúncia de LaLiga, així mateix, es destaca “que la resta d’aficionats van tenir un comportament adequat al llarg de tot l’encontre, i que tots els càntics denunciats es van realitzar exclusivament des de la zona descrita prèviament.”

Altres enfrontaments, corresponents a aquest últim cap de setmana, denunciats per part de LaLiga per càntics dels ultres, han estat: el Còrdova-Osca (“LoLoLoLo, àrbitre c.....”; “àrbitre valent, calent f... de p...”, “aquest linier, f... p... és”; i l’Oviedo-Llorca (“p... Gijón i p... sucursal”).

D’altra banda, la Comissió Permanent de la Comissió Estatal contra la Violència, el Racisme, la Xenofòbia i la Intolerància en l’Esport va acordar ahir proposar una sanció greu de 3.001 euros i la prohibició d’entrar a recintes esportius durant dotze mesos a un aficionat que va llançar un globus amb una esvàstica nazi durant el partit que va enfrontar Atlètic de Madrid i Betis el passat 22 d’abril.

Es tracta de la sanció econòmica més baixa per a casos d’infraccions greus –que van des dels 3.000,01 fins als 60.000 euros–, segons indica la Llei contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l’esport.

barcelona

Diversos clubs de la lliga professional del futbol australiana han “mostrat interès” a fitxar Andrés Iniesta, segons va admetre ahir el director executiu de la Federació de Futbol Australià, David Gallop. “Ell pot tenir ofertes d’arreu del món, però l’A-League ofereix una gran competència per jugar i l’estil de vida australià. Hem vist Del Piero i la resta”, va declarar Gallop. Des que el capità del Barcelona va anunciar que al final de temporada abandonarà les files del club blaugrana, s’ha especulat sobre la possibilitat que recali en equips de la Xina o el Japó, i ara a Austràlia, on la federació del país oceànic podria aportar part dels diners de la contractació. “Suposaria una gran inversió, principalment d’un dels nostres clubs, però tenim alguns fons disponibles i hi podem contribuir, seria una aportació, no de tot el que podria guanyar, però pensem que serien uns diners ben invertits”, va precisar Gallop.

Per la seua banda, Iniesta, que ahir va participar en un acte publicitari amb els pilots de l’equip Red Bull de Fórmula 1 Daniel Ricciardo i Max Verstappen, no va donar pistes sobre el seu futur. “El moment d’anunciar-ho serà una vegada acabi la Lliga, el meu compromís amb el meu club. És cert que hi ha diferents opcions, intentaré decidir-me per la que crec que és la més positiva en tots els àmbits. Intentaré no fallar en aquesta decisió tenint en compte que és complicat per a mi dir adéu al club de tota la meua vida. No és un tema econòmic, encara que les propostes siguin molt altes”, va puntualitzar.

Sobre el futur blaugrana, va parlar del fitxatge de Griezmann. “Entenc que és dels millors davanters del món i no sé què passarà. Ara és jugador de l’Atlètic i el que sigui parlar més del compte és fer un pas més. Si acaba venint seria un gran fitxatge, si no, es buscaran altres opcions”, va comentar.

Gerard Piqué s’interessa per Cristiano, que es va fer mal al turmell durant el clàssic.

Gerard Piqué s’interessa per Cristiano, que es va fer mal al turmell durant el clàssic.EFE

tracking