SEGRE

BÀSQUET LEB OR

El Força Lleida ofereix a Prado ser el director esportiu

Tornaria al club per exercir una funció que ja va fer al Lleida Basquetbol

Joaquín Prado podria tornar al club dos anys després.

Joaquín Prado podria tornar al club dos anys després.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joaquín Prado és la persona elegida per ocupar el càrrec de director esportiu que crearà el Força Lleida la pròxima temporada, una figura amb la qual el club vol reforçar l’àrea esportiva, perquè no totes les decisions que afectin el primer equip, especialment en matèria de fitxatges, recaiguin exclusivament en els tècnics. Per a l’entrenador d’Oviedo no seria una funció del tot desconeguda, ja que ja la va desempenyar en l’última temporada de vida del Lleida Basquetbol, llavors sota la presidència d’Edu Torres i amb Ricard Casas a la banqueta.

La intenció de Prado és la de continuar entrenant, però de moment no ha rebut cap oferta interessant per continuar amb la seua carrera lligat a les banquetes. És per això que valora seriosament l’oferiment del Força Lleida per tornar. El club ja ha contactat amb ell i les negociacions estan molt avançades, si bé al contracte s’inclouria una clàusula mitjançant la qual el tècnic podria trencar la seua vinculació en cas de rebre una oferta per dirigir a un equip de la LEB Or o de superior categoria.

Prado té l’honor d’haver estat el primer entrenador de la història del Força Lleida, que va dirigir durant quatre temporades consecutives. En la primera d’aquestes, la 2012-2013, va aconseguir la classificació per als play-off, caient a quarts davant del Palència en el partit de desempat. En la següent es va quedar a les portes; i en la 2014-2015 va firmar el millor resultat en la història del club, a l’acabar cinquè de la fase regular i arribar fins a les semifinals, on va perdre davant de l’Ourense, que al final seria el campió. L’única nota negativa va ser el descens que va patir a la seua última campanya, si bé al final el club ho va eludir als despatxos a l’ampliar-se la Lliga a divuit equips.

Després de deixar el Força Lleida, a l’’arribar a un acord per rescindir la temporada que tenia de contracte, va anar a parar al Navarra, de LEB Plata, i la passada va dirigir el Palència, on va ser cessat després d’una campanya una mica convulsa marcada per la remodelació del pavelló, on l’equip no va poder jugar fins ben entrada la segona volta.

El Prat, primer classificat per al ‘play-off’ de semifinals

El Prat va vèncer ahir a domicili el Valladolid per 51-58 i va aconseguir un 3-0 en l’eliminatòria que el va convertir en el primer i únic equip a classificar-se per al play-off de semifinals de la LEB Or. La resta d’eliminatòries de quarts encara no tenen vencedor i totes van 2-1. El Corunya avantatja el Manresa al derrotar-lo ahir en terres gallegues per 75-72. També va per davant l’Oviedo, malgrat perdre ahir a Palència per 64-60. El Melilla també té avantatge sobre el Castelló malgrat guanyar ahir aquest per 71-69.

tracking