HOQUEI SOBRE PATINS OK LLIGA

Tornen a Europa!

L’ICG Lleida podrà defensar la Copa CERS conquerida fa dos setmanes després de segellar ahir la classificació matemàtica || Els lleidatans van golejar a plaer un Arenys que no va ser rival

Jordi ‘Xixi’ Creus intenta rematar davant el Rivero amb Andreu Tomàs atent darrere de la porteria.AMADO FORROLLA

L’ICG Software Lleida no va fallar ahir i serà a la pròxima edició de la Copa CERS, per la qual cosa podrà defensar la corona que històricament va conquerir fa un parell de setmanes a l’Onze de Setembre. Li valia amb un empat, però no va especular i va sentenciar la classificació de forma matemàtica amb una golejada per 5-0 sobre un Arenys de Munt que no va ser rival per al campió continental.

Els primers minuts van ser de tempteig, amb més ocasions per a l’Arenys davant d’un ICG al qual costava entrar en joc. Després d’un parell d’avisos dels barcelonins, en els quals Lluís Tomàs va estar molt atent, Xixi Creus va completar un contraatac per fer pujar el primer gol al marcador (1-0). A partir d’aleshores tot va ser més senzill. L’equip lleidatà va passar a dominar per complet i no va tardar a arribar el segon gol, obra d’Andreu Tomàs d’un fort tret des de mitja distància davant del qual el porter rival Rivero no va poder fer res (2-0).

S’havien complert els primers onze minuts i l’objectiu de tornar a Europa estava encarrilat. El tècnic de l’Arenys, veient que el partit podia quedar sentenciat de bon començament, va demanar temps mort, però ni així va poder evitar que l’ICG continués controlant la situació. Dos rematades de César Candanedo, que acabava de sortir a la pista, van ser el preludi del tercer gol que va firmar el mateix jugador asturià d’un fort tret (3-0).

El Llista va poder deixar sentenciat el duel abans del descans. D’ocasions, no li’n van faltar. Darío Giménez, després d’una combinació amb Creus, va tenir el quart, que també van vorejar Deri Mataix, que va jugar molts minuts, Creus i Candanedo, aquests dos últims en una doble rematada que va evitar Rivero. L’Arenys, per la seua part, es va trobar sempre amb Lluís Tomàs, que va desbaratar les poques ocasions que li van arribar amb perill. La més clara, un penal llançat per Illa que el pallarès va respondre a la perfecció. A la represa, la decoració no va canviar. L’ICG va continuar enviant i creant moltes ocasions. Bruno Di Benedetto es va afegir a la festa firmant el quart (4-0), que ja sentenciava, per si no ho estava ja, el duel i la classificació europea. Era el moment per als joves. Folguera va donar entrada al porter Albert Mola, que va fer un parell de parades de mèrit, i al júnior Miguel López, que es va reivindicar anotant el cinquè que arredonia un triomf que valia el bitllet per a Europa.

Folguera: “L’objectiu era guanyar i estem molt contents”

El tècnic de l’ICG Software Lleida, Albert Folguera, es va mostrar content per haver assolit un altre dels objectius de la temporada com és el fet de jugar a Europa la temporada vinent. “L’objectiu era guanyar per poder ser-hi una altra vegada i estem contents”, va assenyalar el tècnic llistat, que va veure l’equip amb un excés d’ansietat. “Són d’aquells partits complicats contra un rival que ja ha descendit i que juga sense por. Hem estat molt precipitats. Abans de tenir la bola a l’estic ja la volíem ficar dins de la porteria, i això no és bo. No obstant, hem mogut bé la banqueta, sabíem que era qüestió de temps i al final hem aconseguit l’objectiu que teníem”, va concloure Folguera.