SEGRE

FUTBOL SEGONA DIVISIÓ B

A buscar el 'play-off'!

El Lleida, per classificar-se, necessita guanyar avui a Sabadell (18.00), que no ho facin Ebro ni Ontinyent i que perdi el Cornellà || Tres autocars d’aficionats acompanyaran l’equip en l’objectiu

L’equip de Bojan Radulovic va ascendir ahir a la Premier de filials.

L’equip de Bojan Radulovic va ascendir ahir a la Premier de filials.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Lleida es juga avui en quatre camps la classificació per al play-off d’ascens a la Segona divisió A. Ha de guanyar el seu partit, a les 18.00 a la Nova Creu Alta de Sabadell, però esperar que en uns altres tres escenaris es doni la carambola que necessita per jugar el que seria el quart play-off en set anys. El Cornellà ha de perdre al camp d’un At. Saguntí que es juga la permanència. L’Ebro no ha de guanyar al camp de l’At. Balears, que també lluita per la salvació. I finalment, l’Ontinyent no ha de guanyar davant de l’Alcoià, un equip que no es juga res. L’equip de Gerard Albadalejo, després d’haver-se deixat massa punts al camí, arriba amb opcions a l’última jornada però no depèn de si mateix. El Lleida arriba setè, amb 54 punts, a tres de la quarta plaça que ocupa el Cornellà amb 57. Cinquè és l’Ebro, amb 56 i el sisè és l’Ontinyent, amb 55. El Lleida els té l’average guanyat als tres rivals, per la qual cosa en cas d’empat a punts, en surt sempre beneficiat.

Però la primera premissa per prolongar la temporada és guanyar aquesta tarda a Sabadell. I l’equip no estarà sol a la Nova Creu Alta. Una mica més de tres-cents aficionats han adquirit l’entrada a través del club lleidatà, tant per viatjar als autocars que organitza el club com a través de vehicles particulars. El Lleida subvenciona el preu de les entrades –10 euros– als abonats, però també als que no ho són, sempre que s’hagin apuntat al viatge organitzat des del club. En total seran tres els autobusos noliejats pel club que, per donar un millor servei, sortiran en diferents horaris. El primer sortirà del Camp d’Esports a les 11.00 hores.

Més de 300 aficionats han adquirit entrades a través del club lleidatà i formaran la Marea Blava

La plantilla està conscienciada que, davant de l’última oportunitat, ho han de donar tot. Encara que és l’equip que arriba amb menys probabilitats, estan convençuts que la resta de resultats poden donar-se perfectament, ja que cap dels seus rivals no té partits fàcils. Fins i tot l’Ontinyent-Alcoià és un encontre de màxima rivalitat. A més, sempre que el Lleida ha arribat a l’última jornada amb opcions i ha guanyat el partit ha jugat el play-off, depengués o no de si mateix (vegeu el desglossament). El que no els perdonaria l’afició seria que hi hagués la carambola però l’equip no guanyés avui. L’onze probable seria Rivas; Aitor Núñez, Trilles, Satrustegi, Pumar; Albístegui, Valiente; Javi López, Jorge Félix, Manu Molina i Juanto.

En un altre ordre de coses, l’Albion de l’exblau Bojan Radulovic va pujar ahir la Premier de filials.

Sempre que el Lleida ha guanyat el partit decisiu, ha jugat el ‘play-off’

Sempre que el Lleida s’ha jugat a l’última jornada de Lliga la classificació per al play-off i ha guanyat –ha passat tres vegades–, ha disputat el play-off. En 10 ocasions al llarg de la història, el Lleida ha arribat a l’última jornada de Lliga sense la participació al play-off assegurada, però amb opcions de classificar-se en l’últim partit de la Lliga. D’aquestes, en 6 no depenia de si mateix per classificar-se i havia d’esperar que altres equips fallessin. Només en una, l’única de les 6 en les quals va guanyar el seu partit, va aconseguir el bitllet per a la promoció –va ser la temporada 2012-13–. Aquell any el Lleida va guanyar Osasuna B i el Barakaldo no ho va fer a Logronyo, donant-se així la combinació que necessitava. La resta de temporades, 2010-11, 2002-03, 1991-92, 1971-72 i 1962-63, el Lleida no va guanyar el partit i no es va classificar. De les que sí que depenia de si mateix, 2014-15, 2013-14, 1949-50 (play-off a Primera) i 1946-47, ho va fer només la 2013-14 i 1949-50, just en les dos que va guanyar el partit. En les altres dos, va perdre (la 2014-15 amb el Cornellà) i no va poder classificar-se. Per tant, sempre que el Lleida ha arribat a l’última jornada amb opcions de play-off i ha guanyat (3 vegades), s’ha classificat, depengués o no de si mateix. El Lleida ha visitat el Sabadell 23 vegades en Lliga, amb 5 victòries, 6 empats i 12 derrotes. Dels últims 8 tan sols n’ha guanyat un, en la 2015-16.

tracking