EL MILLOREL PITJOR

El Barça tira la imbatibilitat

Els blaugranes, sense Messi i amb una defensa molt fràgil, mostren dos cares oposades i després de perdre 5-1 es queden a un gol de culminar la remuntada || Deixen el rècord en 43 partits seguits invictes

El davanter uruguaià, com la resta de companys, va acabar posant-se de genolls davant d’un Llevant que va sortir amb més ambició i intensitat que els blaugranes.EFE

El Barça es va deixar la condició d’invicte aquesta temporada a la penúltima jornada de la Lliga amb el Llevant, sense Messi i amb una fàbrica d’errors en defensa impropis d’un campió, que no va reaccionar fins a veure’s 5-1 per sota, per fregar una remuntada que no va arribar.

El descans del 10, una defensa inèdita amb Yerry Mina, Vermaelen i Semedo, i un centre del camp superat van ser massa contratemps. Al Barça tot es va unir per posar en joc la ratxa històrica de 43 jornades sense perdre. Cap derrota aquesta temporada fins que van topar els d’Ernesto Valverde amb un Llevant que va imposar el seu propi moment dolç.

Els errors en defensa, amb un Mina fred amb Vermaelen a la parella de centrals, i un equip partit per la meitat, van permetre la combinació i cops d’un Llevant que va celebrar en gran la permanència un any més a Primera.

El primer gol va arribar als nou minuts i el va firmar un dels protagonistes de la nit, Boateng. El gol va donar molta seguretat al Llevant, que va seguir amb la mateixa intensitat davant d’un Barcelona descol·locat que no podia treure l’ímpetu i la velocitat de l’equip valencià.

La intensitat local i el fet que el Barcelona quedés durant uns instants amb deu per lesió de Vermaelen va portar el Llevant a aconseguir el segon gol, també obra de Boateng que, després de rebre una passada a la frontal de l’àrea, va driblar Ter Stegen i Semedo per posar el 2-0 en el marcador.

El Llevant controlava l’encontre davant d’un Barcelona que va haver de recórrer a Piqué poc després de complir-se la mitja hora de joc per la lesió de Vermaelen i que a la recta final va anar guanyant metres.

Així doncs, Coutinho va escurçar distàncies al minut 39 amb un bon tret que va tocar Roger i que va descol·locar Oier. Però la sortida del Llevant després del descans va ser fulgurant i al cap de pocs segons de reiniciar-se el xoc va arribar el tercer gol local i, tres minuts més tard, el quart.

Els de Paco López estaven desencadenats davant d’un Barça desbordat i irreconeixible que estava llançant per la borda la possibilitat de tancar la Lliga invicte. El Barça estava KO i es va convertir en un joguet en mans de l’infal·lible Llevant de Paco López, que va fer el cinquè en una nova contra que va culminar Bardhi, pràcticament sol davant de Ter Stegen.

A la festa del gol en la qual es va convertir el partit va tornar a participar Coutinho a l’aprofitar al minut 59 un rebuig després d’un primer xut de Dembélé, i al 64 amb un tret des de la frontal que va portar el 5-3 al marcador. Els gols van ficar el Barça en un partit del qual semblava totalment fora amb el 5-1. L’equip d’Ernesto Valverde va guanyar metres, va ficar el Llevant al seu camp i a vint minuts del final va arribar el quart del Barça, obra de Luis Suárez de penal.

El Barça va passar en poc més de deu minuts d’estar liquidat a posar-se de ple en el partit amb tres gols i amb temps al davant per defensar la condició d’invicte en una jornada per a la conclusió del campionat.

Luis Suárez la va tenir de cap i Luna gairebé li fa el favor al rival en pròpia porta. Durant els últims deu minuts, el partit va recobrar la màxima intensitat, però el marcador ja no es va moure.