BÀSQUET ?PLAY-OFF? D?ASCENS A LA LLIGA EBA

L'ascens de l'Alpicat, una utopia

L’Alpicat perd l’anada del ‘play-off’ per 28 punts de diferència i gairebé diu adéu a pujar a la Lliga EBA || L’Esparreguera sentencia amb la defensa i els triples

Víctor Vinós intenta anar-se’n de dos rivals de l’Esparreguera durant el partit d’ahir.AMADO FORROLLA

Tret que un miracle no ho eviti, una cosa poc probable tenint en compte que l’Esparreguera ha estat el campió invicte del grup de Copa Catalunya, el Club Bàsquet Alpicat haurà d’esperar per pujar a la Lliga EBA. Els homes que dirigeix Joan Isart a penes van tenir opció i van perdre per 28 punts de diferència (67-95) amb un Esparreguera que va ofegar els lleidatans en defensa i van sentenciar amb un gran encert des de la línia de 6,75.

El duel ja va començar malament per als interessos lleidatans, ja que un parcial de 4-11 als primers cinc minuts va posar en clar avantatge els barcelonins, acompanyats també a les grades del Parc del Graó. L’Alpicat va aguantar el tipus durant el primer quart, que va caure del costat visitant per deu punts (13-23), però al segon el matx, i pràcticament l’eliminatòria, va quedar vist per a sentència després d’un estratosfèric parcial de 6-22 de l’Esparreguera, que elevava l’avantatge fins als 26 punts.

La remuntada era pràcticament una missió impossible, però s’havia de competir. Als lleidatans no els sortia res en atac, ofegats per la intensitat defensiva de l’Esparreguera, però va deixar constància de per què és la millor defensa de la categoria. Els jugadors clau de l’Alpicat tot just van aparèixer, especialment Stankevits, que van ser anul·lat per complet. Només el trio format per Planella, Vallverdú i Solsona –van anotar 45 dels 67 punts del seu equip– va aguantar el tipus, especialment a l’últim quart, en el qual les diferències van assolir els 31 punts de desavantatge.

L’Alpicat afrontarà diumenge que ve el partit de tornada a la pista de l’Esparreguera amb l’objectiu de competir i intentar guanyar el partit.