Victòria, campionat i ascens del Mollerussa

El Mollerussa derrota el Solsona en un partit difícil amb dos gols d’Edu Raya || Els de Josep Maria Turull certifiquen l’ascens a Primera Catalana a dos jornades del final de la lliga

Els jugadors del Mollerussa i alguns aficionats celebren la victòria i l’ascens a Primera Catalana després de finalitzar el partit contra el Solsona.JOAN GÓMEZ

El Mollerussa es va assegurar l’ascens a Primera Catalana quan encara falta disputar les dos últimes jornades de Lliga i després de derrotar, en un partit intens i difícil, el Solsona (2-1), que va jugar un bon duel i sempre va complicar molt el triomf local. Els de Josep M. Turull van començar millor el xoc i es van mostrar superiors els primers minuts. El Solsona va tenir la primera ocasió en un un contra un que Rodríguez va desbaratar. L’1-0 marcat per Edu Raya, amb un precís cop de cap després de la jugada per la banda i la centrada de Falces, va semblar que obria les portes a un triomf plàcid.

Tanmateix, el Solsona va començar a elaborar un joc de qualitat amb bones jugades de contraatac que van posar diverses vegades en un compromís la defensa local. Alberto Delgado va tenir una altra bona ocasió al minut 20. Al 27 un penal contra el Mollerussa per mans dins de l’àrea va ser transformat per Ratera a l’1-1. Els locals van reaccionar amb dos clares ocasions abans del descans, que no van poder concretar. Ja a la segona part, al minut 71 un córner tret per Barón es va convertir en el 2-1 marcat una altra vegada per Edu Raya.

Al minut 70 el Mollerussa va poder sentenciar però l’ocasió es va perdre. També el Solsona va tenir l’oportunitat d’empatar al 83 un altre un contra un que Rodríguez va poder atallar. Al final, Josep M. Turull, entrenador del Mollerussa, va dedicar l’ascens a l’aficció, a la directiva i als jugadors: “Ha estat un projecte jove, decidit i valent”, i va acabar afegint: “El treball i l’esforç de tots ens han portat a l’èxit.”