SEGRE

PIRAGÜISME INSTAL·LACIONS

El Parc del Segre es renova

Invertiran un milió d’euros per remodelar la instal·lació olímpica amb vistes al Mundial de l’any que ve || Reformaran els canals, canviaran els remuntadors i construiran un nou edifici

Una de les actuacions serà el sanejament i la consolidació de les pedres del canal d’eslàlom.

Una de les actuacions serà el sanejament i la consolidació de les pedres del canal d’eslàlom.AGUSTÍ CUCURULLS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Parc del Segre de la Seu d’Urgell registrarà una important remodelació amb vistes el Campionat del Món d’eslàlom i descens esprint que la instal·lació olímpica acollirà l’any que ve, que suposarà una inversió d’una mica més d’un milió d’euros, sufragats per les institucions estatals, catalanes i locals.

Les obres, que duraran gairebé un any, començaran a mitjans del proper mes de setembre, just quan finalitzi la Copa del Món. Serà la primera reforma global que s’emprendrà a la instal·lació des que va ser construïda el 1991 amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona, i que la dotaran de sistemes més moderns.

Es farà un sanejament total per primera vegada des de la construcció, netejant i consolidant les pedres

Entre les obres més rellevants destaca la construcció d’un edifici d’uns 140 metres quadrats, al costat de l’actual gimnàs, que servirà com a sala de vídeo perquè les seleccions participants puguin visualitzar els descensos dels seus palistes, així com la renovació total dels remuntadors, a tall de rampes mecàniques, que permeten als palistes tornar al punt de partida del canal una vegada completada la baixada, sense necessitat de baixar de la piragua, una infraestructura que va ser pionera en el seu dia i que ara havia quedat antiquada (vegeu el desglossament).

El projecte també inclou la reforma dels canals d’aigües braves, que contempla el sanejament tant del fons com de les parets, i la consolidació de les pedres, tant les laterals com les interiors. També està prevista la millora del paviment interior de la instal·lació, l’asfaltatge del circuit de roller sky, la reparació de part de la tanca perimetral, la impermeabilització i repintat d’alguns edificis i la revisió de les turbines de la minicentral elèctrica que gestiona el cabal del canal i que proveeix tota la instal·lació.

En aquest sentit, el comitè organitzador del Mundial de la Seu d’Urgell ha fixat ja el període d’entrenaments oficials previs al Mundial, que seran del 4 al 9 de juny i dos setmanes abans de l’inici de la prova.

Els remuntadors mecànics, que permeten als palistes tornar al punt de partida a l’acabar el descens sense necessitat de baixar de la piragua, van ser una de les estructures que en el seu dia van convertir el Parc del Segre en una instal·lació de referència mundial, copiada per moltes seus olímpiques. Trenta anys després de la seua construcció, l’estructura es canviarà per complet per adequar-la a l’actualitat.

Els nous remuntadors seran molt més amples (passen de 70 centímetres a 1,20 metres perquè puguin remolcar-se sense problemes les basses de ràfting) i més llargs, per així reduir el pendent. La primera rampa, que els palistes agafen tot just acabar la baixada, s’allargarà uns 14 metres i passarà d’un pendent del 24% a un del 19%, mentre que el segon remuntador, situat sota el bar restaurant i que accedeix al llac artificial, s’allargarà entre 3 i 5 metres, passant d’un pendent de 23,5% a un de 18%.

Una altra de les novetats, i que serà tota una innovació en aquest tipus de sistemes, és que seran calefactables, amb unes resistències que es col·locaran sota la xapa on anirà subjecta la cinta. Amb això es pretén eliminar el gel que s’hi acumula a l’hivern i que podria ocasionar avaries en els motors i en l’estructura.

Esperen una allau de peticions per poder entrenar-se

Els gestors del Parc del Segre preveuen una allau de peticions de seleccions nacionals per poder entrenar-se al canal abans del Mundial d’eslàlom de l’any que ve. La raó és que la prova serà classificatòria per als Jocs de Tòquio 2020, on els països es guanyaran les places olímpiques en cada categoria. Durant aquest any ja hi han fet un stage les seleccions d’Irlanda, Suïssa, Rússia i la Xina.

Una de les actuacions serà el sanejament i la consolidació de les pedres del canal d’eslàlom.

Una de les actuacions serà el sanejament i la consolidació de les pedres del canal d’eslàlom.AGUSTÍ CUCURULLS

tracking