SEGRE

ATLETISME DOPATGE

Sanció de quatre anys per a Ilias Fifa per dopatge

Ilias Fifa.

Ilias Fifa.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’agència espanyola antidopatge (AEPSAD) ha suspès per un període de quatre anys l’atleta Ilias Fifa, actual campió d’Europa de 5.000 metres, que es va veure implicat, el mes d’octubre passat, en la denominada operació Chamberí contra el dopatge. Al costat de Fifa també han estat suspesos pel mateix període Ayoub Mokhtar, excampió d’Espanya de 3.000 m en pista coberta, el seu germà Idriss i El Mahdi Lahouifi.

Contra aquesta sanció els atletes poden recórrer davant del Tribunal Administratiu de l’Esport (TAD), instància que exhaureix la via administrativa.

L’Agència Espanyola Antidopatge va confirmar el febrer passat l’obertura de procediments i, paral·lelament, va decretar la suspensió provisional de les llicències dels atletes contra els quals va obrir expedient sancionador per la presumpta comissió d’infraccions molt greus. El cas va transcendir a finals d’octubre, quan en un registre policial a la casa d’Ilias Fifa, marroquí nacionalitzat espanyol, es van trobar medicaments prohibits. Aquell dia un total d’onze persones, entre les quals Fifa, Ayoub Mokhtar, campió d’Espanya de 3.000 en pista coberta el 2016, i El Mahdi Lahouifi, van ser arrestades.

tracking