SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Bartomeu: "La situació de Catalunya recorda èpoques llunyanes"

Bartomeu la compara implícitament amb el franquisme davant el senat del club

Una vista general de la reunió d’ahir del senat del club davant del qual va comparèixer la junta.

Una vista general de la reunió d’ahir del senat del club davant del qual va comparèixer la junta.FCB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, es va mostrar més contundent que mai ahir quan va parlar durant la reunió del senat del club (format pels mil primers socis) sobre la situació política que viu Catalunya. “Recorda èpoques llunyanes”, va dir en clara referència a la dictadura franquista. Però amb l’arribada del nou president de la Generalitat, Quim Torra, el president del Barça va demanar que “es restableixin les institucions catalanes”.

Bartomeu, durant el seu discurs davant de 174 dels 1.000 socis més antics del club, va recordar que “estem vivint un moment polític i social complex”. Deixant la gran responsabilitat que té la junta directiva en aquests casos, el president va destacar que “hem de ser fidels als valors de la història del Barça, al més que un club, i sabem que representem tots els socis”. En aquest sentit va parlar de transversalitat i de continuar “fidels a l’ànima fundacional del club”, totalment arrelada en el catalanisme.

Va afegir que “no podem viure aliens al que passa al nostre país”. “En aquests moments difícils cal recordar que hi ha gent en presó preventiva per defensar idees polítiques”, va dir sobre els presos polítics. Una situació que per al Barça i per a Bartomeu només es pot arreglar amb “respecte, diàleg i solucions polítiques”.

Bartomeu va modelar el seu discurs a favor de “la llibertat d’expressió, dret a decidir i democràcia, uns dels pilars fonamentals del Barça”.

“És lamentable i impropi d’un estat de dret que es requisin samarretes grogues i xiulets”, va afirmar amb referència a la polèmica de la passada final de la Copa del Rei. I va explicar que defensaran sempre els socis i la seua llibertat d’expressió.

Bartomeu va enviar també un missatge velat al Reial Madrid. “Quan guanyem, des de fora s’intenta desmerèixer-nos. De vegades parlen d’àrbitres, de passadissos, de polèmiques exagerades per restar mèrits. Els culers guanyem lligues, guanyem doblets”, va assenyalar el dirigent. “Des del 2005 hem guanyat 32 títols i hem aconseguit la 25 Lliga, que ens col·loca a un esglaó de les 26 del Bayern de Munic, un històric europeu”, va destacar.

tracking