SEGRE

FUTBOL FEMENÍ

Càsting de jugadores en un club de Lleida

La UE Alpicat ha començat a fer proves a nenes per crear dos equips i ja treballa amb 25 esportistes de 8 a 13 anys || Sols comptava amb una entre 134 nois

Un grup de nenes atén les explicacions d’un dels coordinadors, Santi Martínez.

Un grup de nenes atén les explicacions d’un dels coordinadors, Santi Martínez.COMUNICACIÓ ALPICAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Només comptava el club amb una jugadora entre 134 nois als equips de base, per la qual cosa vam decidir que havíem de fer una campanya de captació per tenir futbol femení”, explica Josep Maria Ribes, coordinador al costat de Santi Martínez de l’acabada de crear secció femenina de la UE Alpicat i tots dos, a més, membres de la pròxima junta directiva que prendrà les regnes del club.

Fins ara Irune Vela, filla de l’entrenador del primer equip Sergi Vela, era l’única jugadora de l’Alpicat, però el club va començar el dimecres de la setmana passada un càsting per captar jugadores, que s’allargarà cada dimecres fins a finals de juny, i en les dos setmanes de proves ja treballen amb un grup de 25 noies d’entre 8 i 13 anys.

El club no ha comptat mai amb futbol base femení, però als anys 90 va tenir un amateur tres temporades

D’una banda entrenen nenes nascudes els anys 2009 i 2010, que són de categoria benjamina, i després hi ha un altre grup de nascudes entre els anys 2005 i 2008, que pertanyen a les categories alevina i infantil. Són proves que es realitzen entre les 18.00 i les 19.30 hores i són obertes no només a les nenes de la localitat sinó també de les localitats properes, inclosa Lleida.

L’objectiu és poder federar dos equips la temporada que ve. Tant un com l’altre serien de futbol 7, un de categoria benjamina, que competiria a la Lliga mixta, i un altre d’aleví-infantil, que ho faria en un campionat femení. “Busquem nenes des de 4 fins a 16 anys, que són les edats del futbol base, ja que a partir d’aquesta edat ja passen a equips sèniors. En un futur volem comptar també amb un primer equip amateur”, va assenyalar Josep Maria Ribes.

El mateix ajuntament d’Alpicat dóna suport a la iniciativa. L’alcalde Joan Gilart va acudir a una de les dos proves que s’han fet fins ara i es va mostrar entusiasmat. “És un projecte que serveix per fer poble i també per aglutinar tota la comarca mitjançant l’esport femení.”

Serà la primera vegada que la UE Alpicat compti amb futbol base femení, tot i que als anys noranta ja va tenir un equip amateur que va arribar a competir durant tres temporades.

tracking