SEGRE

Marc Márquez posa les coses al seu lloc en l'última volta dels entrenaments a Le Mans

El lleidatà Marc Màrquez

Marc Márquez posa les coses al seu lloc en l'última volta dels entrenaments a Le MansEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El leridano Marc Márquez va posar les "coses" al seu lloc en l’última volta que va realitzar al circuit de Le Mans, escenari aquest cap de setmana del Gran Premi de França, i que va firmar la seua renovació amb el campionat del món per uns altres cinc anys. Així, el Gran Premi de França continuarà disputant-se a Le Mans fins finals de 2026, després de l’acord de renovació firmat ahir a la tarda entre l’organització del campionat i el promotor de la cursa francesa.

En pista, la primera sessió d’entrenaments lliures va resultar molt intensa, amb constants canvis al cap de la classificació, en la qual es va poder veure tant l’italià Andrea Iannone (Suzuki GSX RR) com el seu compatriota Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1), entre altres protagonistes d’interès. Si alguna cosa va quedar clar gairebé des dels primers minuts és que a Le Mans las Yamaha "tornen" a funcionar. Més aviat, continuen funcionant com sempre ho han fet en el traçat francès, ja que tant Rossi com Maverick Viñales, que també va ser al capdavant de la taula de temps en algun moment, van estar en la "baralla" per la primera plaça.

Però també es va poder apreciar en aquesta primera sessió de proves lliures que la Repsol Honda de Marc Márquez va "molt bé", ja que després de completar el seu treball durant tots els entrenaments en el que la posada al punt es refereix, els registres no van tardar a arribar per al campió de Cervera.

Quan va haver d’anar a buscar un bon temps i, encara que se li va anul·lar una volta ràpida per excedir els límits del traçat, el líder del mundial i vigent campió del món es va posar al capdavant de la classificació, 1:32.476, amb 25 mil·lèsimes de segon d’avantatge sobre l’italià Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici GP18) i 67 respecte a Maverick Viñales.

Valentino Rossi, a la fi, es va haver de conformar amb la sisena plaça, en veure’s superat en el tram final tant pel britànic Cal Crutchlow (Honda RC 213 V), com per l’ídol local, Johann Zarco (Yamaha YZR M 1).

Un altre italià, Andrea Iannone, que va arribar a ser líder de la taula de MotoGP, va acabar en la setena posició, just per davant de Jorge Lorenzo, el discurs del qual advocant per ser competitiu sobre la Ducati Desmosedici GP18 necessita el suport d’uns bons resultats, tant en entrenament com en cursa, si bé ara per ara es troba a sis dècimes de segon del registre de Márquez.

Pol Espargaró va col·locar la primera de les KTM RC 16 a la desena plaça, amb Tito Rabat i el seu Ducati Desmosedici GP17 tretzè, just per davant d’Aleix Espargaró, que serà dos anys més al manillar de l’Aprilia RS-GP i de Dani Pedrosa (Repsol Honda RC 213 V), que necessita ser molt més amunt si vol continuar al "millor equip oficial" de MotoGP alguna temporada més.

Després d’ells es van col·locar tant Álvaro Bautista (Ducati Desmosedici GP17) com Alex Rins, a qui sembla que se li ha "ennuegat" la seua renovació per dos temporades amb Suzuki, ja que en la pista francesa va acabar dissetè la primera tanda de proves.

tracking