SEGRE

FUTBOL BASE

De l'Índia a Lleida

Un grup de 22 jugadors d’entre 9 i 14 anys de la ciutat de Chennai aprenen tècnica i metodologia de futbol a l’Atlètic Segre || Han arribat a través de l’ex-Espanyol Fede Bessone

Jugadors, entrenadors i familiars de l’FC Madràs al costat de tècnics lleidatans, entre els quals Fede Bessone, dijous a l’Atlètic Segre.

Jugadors, entrenadors i familiars de l’FC Madràs al costat de tècnics lleidatans, entre els quals Fede Bessone, dijous a l’Atlètic Segre.XAVIER MADRONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Han recorregut més de 8.000 km fins a Lleida per aprendre futbol. Un grup de 22 nois d’entre 9 i 14 anys de la ciutat índia de Chennai (la coneguda antigament com a Madràs) es preparen tècnicament i tàcticament des de dijous passat fins a la setmana vinent a les instal·lacions de l’Atlètic Segre. Al costat seu, alguns pares i mares que els acompanyen i un reduït staff tècnic liderat per Arindam Biswas, coordinador i fundador de l’acadèmia FC Madràs (abans anomenat Mahogany Football Club), on 600 joves jugadors intenten obrir-se pas en un país on es ret culte al criquet i el futbol és minoritari.

“Estem impressionats per les instal·lacions que hi ha aquí i molt contents perquè ens permetin conèixer com es treballa el futbol a Europa. És un primer contacte, però espero que a partir d’ara hi hagi molts intercanvis entre nosaltres i jugadors de Lleida”, explica Arindam Biswas.

Són d’una acadèmia amb 600 futbolistes, en un país on domina el criquet, i volen més intercanvis

Biswas, de 40 anys, es va proposar el 2006 de donar difusió a un esport sense tirada al subcontinent indi, on la majoria dels pares sent que ser futbolista professional no és una opció prometedora de carrera per als seus fills.

Però fins i tot amb més joves interessats a practicar aquest esport, la situació continua sent descoratjadora. La falta d’infraestructures, diners i instal·lacions fa que el futbol indi vagi darrere d’altres països asiàtics. “Vam decidir canviar el nom i posar-li FC Madràs ja que sentim que la gent en connecta més amb l’antic nom de la ciutat que amb Chennai. Esperem que així puguem atreure més jugadors perquè necessitem el seu suport per créixer”, assegura.

L’arribada d’aquesta delegació índia ha estat possible gràcies al lleidatà Fede Bessone, actualment soci de l’empresa Learning Soccer Academy (LSA) i capità del Prat, que va jugar a l’Espanyol i el Swansea, entre altres equips, i que es va formar a l’Atlètic Segre.

Un contacte seu al país asiàtic el va posar a la pista i no s’ho va pensar dos vegades a l’hora de convidar-los. “És molt gratificant treballar amb aquests nois. Són molt respectuosos, disciplinats i tenen moltes ganes d’aprendre. Estic, a més, molt agraït a l’Atlètic Segre per haver-nos deixat les instal·lacions”, assenyala Bessone, que aprofitarà aquests dies per portar l’expedició índia a fer turisme per Lleida i demà al Camp Nou a l’últim partit de Lliga Barça-Reial Societat, amb l’adéu d’Andrés Iniesta com a gran al·licient.

Dos jugadors i dos tècnics lleidatans coneixen ja el futbol indi

El futbol indi, com ocorre a la Xina encara que en menor escala, també pretén créixer fins a poder arribar un dia a disputar un Mundial. La Superlliga professional va contractar jugadors europeus i sud-americans per als seus equips i per allà van passar Joan Capdevila (Northeast United) i Jofre Mateu (Goa).

Jugadors, entrenadors i familiars de l’FC Madràs al costat de tècnics lleidatans, entre els quals Fede Bessone, dijous a l’Atlètic Segre.

Jugadors, entrenadors i familiars de l’FC Madràs al costat de tècnics lleidatans, entre els quals Fede Bessone, dijous a l’Atlètic Segre.XAVIER MADRONA

tracking