SEGRE

FUTBOL ESPORT BASE

La Federació diu que el Gardeny no va al·legar ni va recórrer

Afirma en un comunicat que el club no va seguir el procediment reglamentari

L’equip prebenjamí de la UE Gardeny, que ha estat exclòs de la Lliga per una incompareixença.

L’equip prebenjamí de la UE Gardeny, que ha estat exclòs de la Lliga per una incompareixença.LLEONARD DELSHMAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La delegació a Lleida de la Federació Catalana de Futbol (FCF) va explicar ahir, mitjançant un comunicat, que la UE Gardeny no va presentar al·legacions a l’acta del partit en el qual no es va presentar ni va recórrer posteriorment la sanció que se li va imposar, l’exclusió de la competició. L’FCF afirma que aquesta s’ajusta al que indica el reglament i explica, en la cronologia dels fets, que el club tampoc no va seguir el procediment reglamentari previ per aconseguir la suspensió del partit.

El Gardeny ha convocat per dilluns una manifestació de protesta per la seua exclusió, que considera una sanció “desproporcionada”. La protesta s’iniciarà a les 18.00 a la plaça Paeria i des d’allà es dirigiran a la seu de la delegació, al carrer Ramón Castejón. El Gardeny sempre ha defensat que entén que se’ls sancioni per no presentar-se, però que considera l’exclusió un càstig excessiu. “És clar que hi ha d’haver sanció”, explica Àngel Castro, directiu del Gardeny. “No demanem que no hi hagi sanció. Però ha estat desproporcionada amb nens de 7 anys.”

En el seu comunicat, l’FCF explica que el club es va comunicar amb el Comitè Tècnic d’Àrbitres perquè no enviessin col·legiat, i que des d’aquest organisme se’ls va dir que necessitaven la conformitat del rival, l’Arbeca, que va dir al Gardeny que no li anaven bé les alternatives que li van proposar.

També explica que el president del Gardeny no va contactar amb cap directiu de l’FCF i que només van enviar un missatge a través de la intranet de la Federació explicant que no tenien jugadors i que el rival no acceptava canviar el partit.

La Catalana també retreu al Gardeny que no enviés cap justificant mèdic dels jugadors que deia tenir malalts ni es presentés al partit cap responsable del club. Justifica la sanció en aplicació del reglament i en defensa del compliment del “codi ètic en matèria d’integritat i prevenció del frau en el futbol”.

De la mateixa manera, incideix que, per evitar o reduir la sanció, s’havien d’haver presentat al·legacions a l’acta o, una vegada coneguda aquesta, presentar un recurs a Apel·lació, la qual cosa tampoc no va fer el club.

tracking