SEGRE

MOTOCICLISME

Marc Màrquez sortirà des de la segona posició a Le Mans

Johann Zarco li ha arrabassat la 'pole' per una dècima de segon a la sessió de qualificació

Marc Màrquez sortirà des de la segona posició a Le Mans

Marc Màrquez sortirà des de la segona posició a Le Mansrepsol media

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Màrquez (Repsol Honda) ha perdut per una dècima de diferència el mà a mà amb el francès Johann Zarco (Yamaha YZR M 1), que partirà aquest diumenge des de la pole , la primera que aconsegueix un pilot gal a Le Mans en la màxima categoria des de 1987. Zarco, que ha rodat en 1:31.185, suma la seua segona millor classificació d’entrenaments de la temporada, la quarta des que està en MotoGP. A més, ha batut tant el rècord d’entrenaments, que tenia des de 2016 Jorge Lorenzo (1:31.975), com el rècord de volta ràpida, que al matí havia establert Maverick Viñales (1:31.619). La tercera plaça ha estat per a l’italià Danilo Petrucci després de passar per la Q1.

Màrquez, que ha caigut sense conseqüències en la tercera sessió lliure, ha estat el primer líder sòlid de la segona qualificació, però no han tardat a superar-li Zarco, Petrucci i Andrea Iannone, tot i que encara amb mig entrenament per davant. En el seu setè gir Marc ha recuperat la primera plaça en rodar en 1:31.315, però després d’ell arribava novament Zarco i s’ha repetit la història, ja que el francès ha batut un altre rècord, amb 1:31.185.

Màrquez encara tenia temps de revertir la situació en l’última volta. Ha fet un primer parcial en el que va rodar per sota del temps del seu rival, però en el segon, amb altres rivals per davant d’ell, ha hagut de desistir en el seu intent. “El temps de Zarco ha estat increïble, ha fet una grandíssima volta. Estic content per aquesta primera línia. Som allà, però no deixa de ser un dels circuits en els quals patim més. Estem llestos per lluitar, almenys, pel podi”, ha declarat el lleidatà.

Des de la segona línia de la graella sortiran Iannone, Dovizioso i Lorenzo, amb Jack Miller, Rossi i Viñales en la tercera, i Pedrosa, Rabat i Aleix Espargaró en la quarta.

En Moto2, Àlex Márquez sortirà aquest diumenge des de la sisena posició amb l’objectiu de lluitar per la seua primera victòria de la temporada, després de pujar al podi a Qatar (tercer) i Texas (segon). El petit de la saga, que ha aconseguit salvar una caiguda en l’últim moment al pas per la corba 8, no ha pogut millorar els seus registres en una sessió dominada pel líder, l’italià Francesco Bagnaia (Kalex). “En general estic content malgrat no haver pogut fer la volta ràpida amb la posada al punt que teníem, però no és un problema, he complert el meu objectiu que era estar en les dos primeres línies. Tinc ritme de cursa per lluitar pel podi, així que veurem com va”, ha assenyalat el lleidatà.

tracking