SEGRE

BÀSQUET LEB OR

L'Actel Lleida lliga Mbaye i espera el Saragossa per Martí

El pivot lleidatà, per contracte, hauria de jugar la pròxima temporada a l’ACB

Ablaye Mbaye durant el partit al Barris Nord davant del Breogán.

Ablaye Mbaye durant el partit al Barris Nord davant del Breogán.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Actel Lleida ja té lligada la continuïtat d’Ablaye Mbaye per a la pròxima temporada, després que el club hagi arribat a un acord amb el pivot senegalès per dos anys més. El jugador de 27 anys i 2,08 metres està passant les vacances al seu país i només falta la firma del contracte perquè el club pugui oficialitzar-ne la renovació.

Mbaye ha estat una de les peces clau d’aquesta temporada i se’l considerava un objectiu prioritari a l’hora de construir el nou projecte de Jorge Serna. Malgrat que va arrossegar problemes físics durant molts mesos, Ablaye va ser el pivot més determinant de l’Actel Lleida amb una mitjana de 8,1 punts i 4,4 rebots per partit per a una valoració d’11,4. Amb la renovació de Mbaye, el club assegura la continuïtat de tres jugadors de la temporada passada, ja que Miki Feliu i Kregor Hermet tenen contracte.

A més, l’Actel Lleida iniciarà ben aviat les converses amb el Bàsquet Saragossa per conèixer les intencions que té respecte a l’ala pivot lleidatà Marc Martí, un altre dels jugadors més destacats de la temporada. El de Belianes, de 20 anys i 2,04 metres, ha estat cedit durant els últims dos anys al club, però al contracte té una clàusula per la qual hauria de jugar la 2018-2019 a la Lliga ACB, ja sigui al Saragossa o cedit en un altre equip. Tanmateix, l’Actel també està interessat que el lleidatà continuï creixent com a jugador al Barris Nord com en les dos últimes campanyes. En l’última, Martí va fer de mitjana 7,9 punts i 4,2 rebots per a una valoració de 8,4, la qual cosa ha despertat l’interès dels equips més potents de la LEB Or, que també estaran pendents del seu futur.

Karena, el primer exjugador a trobar destinació

Karena ha estat el primer exjugador de l’Actel Lleida que ha trobat destinació al finalitzar la seua etapa al Barris Nord. El pivot neozelandès, que no va acabar d’adaptar-se, disputarà durant els mesos d’estiu la Lliga del seu país amb els Canterbury Rams. “Sento que aquest any he fet un pas enrere. Vull ser la persona que era i treballar des d’aquest punt”, va assenyalar el pivot després d’incorporar-se al seu nou equip a Nova Zelanda.

tracking