SEGRE

MOTOCICLISME REPORTATGE

Dos pilots molt precoços

Els germans Aina i Dídac Arfelis, de 8 i 10 anys, competeixen en enduro i motocròs i van aprendre a anar amb moto quan només en tenien 4 || Són d’Almacelles i són a la base del Lleides Team

Jordi Arfelis, amb els seus fills, Aina i Dídac, i un cosí d’ells, Guillem Riquelme Arfelis.

Jordi Arfelis, amb els seus fills, Aina i Dídac, i un cosí d’ells, Guillem Riquelme Arfelis.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Papa, vull fer motocròs”, li va dir un dia a Jordi Arfelis la seua filla Aina quan només tenia quatre anys. “Per descomptat, em va encantar que m’ho digués i vaig acceptar. Al seu germà gran, Dídac, li havia comprat una moto a la mateixa edat que ella, però la diferència és que en aquest cas va ser l’Aina la que m’ho va demanar”, relata aquest pare apassionat de les motos que, a diferència dels seus fills, va començar tard a competir, però és el vigent campió de la Lliga Catalana de motocròs en la categoria MX4 i presideix i gestiona el Circuit de la Mina d’Almacelles. Com en el seu dia va passar amb els Màrquez, no resulta doncs gens estrany que els germans Arfelis, el Dídac de 10 anys i l’Aina a punt de complir-ne 9, hagin saltat pràcticament del bressol a la muntura de la moto, ja que literalment han crescut entre l’olor de la gasolina.

L’Aina va heretar la moto del seu germà, una KTM Mini Adventure de 50 cc, i com ell va començar a competir quan va complir sis anys, que és l’edat mínima per a les curses. Els germans tenen una carrera prometedora. Així ho han vist almenys al Lleides Team, on el mànager general, Antonio Navas, va decidir incorporar-los per començar a fer base a l’observar-los en un campus d’estiu. Jordi Arfelis relativitza les coses i diu que “la qüestió és que es diverteixin. Prioritzem els estudis i després el temps dirà”.

A la nena la comparen amb Laia Sanz, però el seu pare, Jordi, relativitza: “Primer, els estudis i divertir-se”

A l’Aina, que només té tres companyes més a la categoria en què competeix i la resta són nois, ja l’anomenen la petita Laia Sanz. “Té un do especial i cert estil que sembla innat. I no ho dic jo, però la prioritat són els estudis”, afirma el seu pare. L’Aina va tercera al Català de 50 cc Iniciació d’enduret, sisena a la general de motocròs i quarta a la Lliga Catalana. El Dídac, en 65 cc, també ocupa bones posicions.

“Ens vam fixar sobretot en l’Aina pel seu estil” Lleides, amb la marca Màquina Motors, va decidir apostar enguany per aquestes dos promeses del motocròs, que han estat als campus que tenen lloc al Lleides Park. Segons va assenyalar Antonio Navas, “el nostre equip és de freestyle (modalitat en la qual els pilots han de fer salts, acrobàcies a l’aire i aterrar) i està format per quatre pilots: Marc Pinyol, Rocky Florensa, Rayco Díaz i jo mateix. Però ens vam fixar molt, sobretot, en l’Aina pel seu estil i competitivitat i vam decidir fer un equip de base”. El Lleides viatja arreu del món amb les seues acrobàcies.

Jordi Arfelis, amb els seus fills, Aina i Dídac, i un cosí d’ells, Guillem Riquelme Arfelis.

Jordi Arfelis, amb els seus fills, Aina i Dídac, i un cosí d’ells, Guillem Riquelme Arfelis.SEGRE

tracking