SEGRE

POLIESPORTIU INSTITUCIONS

'Cum laude' en esport

Els alumnes de la UdL, distingits per les 83 medalles aconseguides aquest curs en diferents campionats || El centre, representat per 408 esportistes

Els medallistes de la UdL, ahir a la fotografia de grup després de rebre el premi pels seus èxits esportius.

Els medallistes de la UdL, ahir a la fotografia de grup després de rebre el premi pels seus èxits esportius.UDL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Universitat de Lleida va distingir ahir els estudiants que, al llarg del curs, han guanyat alguna medalla als diferents campionats universitaris, tant a nivell català i estatal com en l’àmbit internacional. Joan Biscarri, vicerector d’Activitats Culturals i Projecció Universitàia, va felicitar els estudiants campions en un curs que, com va recordar, ha tingut una excel·lent producció de medalles. “La collita del curs 2017-18 ha estat especialment bona, extraordinària”, va assenyalar Biscarri. “Heu aconseguit vuitanta-tres medalles, xifra que suposa un notable increment en relació amb el curs anterior, que va ser de quaranta-nou”, va destacar. “Es tracta d’una xifra més que notable tenint en compte que l’alumnat de la Universitat de Lleida representa un 4 per cent dels estudiants universitaris de tot Catalunya”.

Biscarri va destacar també que totes les facultats havien aconseguit medalles, així com l’“èxit de l’esport femení. Hi ha hagut paritat”, va comentar, tenint en compte que pràcticament la meitat de les medalles són femenines. En total, la UdL ha comptat amb la representació de 408 alumnes, dels quals 209 eren noies i 199, nois. De les 83 medalles, 29 han estat d’or, 25 de plata i 29 de bronze. Els alumnes destaquen l’esforç que suposa compaginar la pràctica d’un esport d’elit amb el d’estudiar una carrera universitària. La tenista Ares Llobera, campiona de Catalunya i tercera d’Espanya, estudiant de Fisioteràpia, explica que “en tenis les competicions són entre setmana, de manera que em salto moltes classes i de vegades he de renunciar a tornejos”. L’atleta Aleix Porras, que estudia ADE, agraeix “l’ajut que rebem del Servei d’Esports, que ens ajuden a canviar les dates dels exàmens si coincideix amb alguna competició important”.

tracking