FUTBOL PRIMERA CATALANA

Remuntada del Borges

Reacciona després del 0-2 i goleja un EFAC que va jugar amb deu des del minut 41 || Els del Segrià confien en els ascensos compensats per pujar a Tercera

El partit, en el qual no hi havia res en joc, va tenir una part per a cada equip.AMADO FORROLLA

Borges i EFAC Almacelles van tancar ahir la temporada amb l’últim derbi de Primera Catalana ple de gols, en el qual els locals van capgirar el 0-2 inicial, gràcies en part a l’expulsió del porter visitant Pau poc abans del descans, per acabar golejant per un resultat de 5-2.

Una derrota intranscendent per als de Pablo Petreñas, que ara hauran d’esperar per saber si la pròxima campanya jugaran a Tercera divisió o seguiran a la mateixa categoria. I és que com a millor tercer classificat dels dos grups de Primera Catalana, l’EFAC seria l’equip beneficiat en cas que dos clubs catalans aconseguissin pujar a Segona B i el Llagostera segellés la permanència. Si l’equip gironí no aconseguís finalment la salvació, el conjunt del Segrià necessitaria llavors que tres dels quatre equips catalans que aspiren a jugar a Segona B aconseguissin l’objectiu.

El derbi local va començar a moure’s al poc d’iniciar-se, quan Rafa va resoldre un ràpid atac visitant per fer pujar el 0-1. Abans de complir-se la mitja hora de partit, Òscar Canadell establia el 0-2 a l’aprofitar una centrada des de la dreta. El Borges va escurçar distàncies a l’últim minut de la primera meitat per mediació de Montoy, quan l’EFAC ja jugava amb un home menys per l’expulsió del porter Pau amb roja directa.

Tot just reprendre’s el matx, de nou Montoy va veure porteria, aquesta vegada gràcies a un servei d’Ander, i va restablir la igualada (2-2). El Borges va ser l’amo i senyor de la segona meitat i va dominar un EFAC que va acusar molt jugar en inferioritat. En tot just dos minuts, els locals van capgirar el marcador amb sengles gols d’Ander i Torné, i aquest últim va sentenciar el derbi amb el cinquè gol al 72.