SEGRE

CICLISME GIRO 2018

Exhibició de Froome

Guanya l’etapa reina després d’un heroic atac a falta de 80 quilòmetres per a la meta i és el nou líder || Simon Yates pateix un defalliment i arriba a 38 minuts

Chris Froome en el moment de guanyar l’etapa d’ahir, que li va donar el liderat al Giro.

Chris Froome en el moment de guanyar l’etapa d’ahir, que li va donar el liderat al Giro.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ciclista britànic Chris Froome (Team Sky) es va exhibir ahir i va capgirar el Giro d’Itàlia, en la disputa de la dinovena etapa, entre Venaria Reale i Bardonecchia sobre 185 quilòmetres. Froome va guanyar amb gran autoritat, deixant enrere Tom Dumoulin (Sunweb) i la resta de rivals i davant del sever enfonsament del fins ara líder Simon Yates (Mitchelton-Scott), que diu adéu a la general, que ara lidera el britànic.

Froome va atacar a 80 quilòmetres de meta, al Colle delle Finestre, i després de fer la tríada muntanyosa (Finestre, Sestriere i Bardonecchia) en solitari, va creuar la línia de meta amb els braços amunt i extasiat al veure com aconseguia la segona etapa en aquesta corsa rosa i el liderat, al tenir 3:23 d’avantatge respecte a Dumoulin. L’holandès no va poder retallar diferències en cap moment, tampoc Thibaut Pinot (FDJ) malgrat que va aconseguir per uns metres anar en solitari davant dels seus acompanyants. Al final, a dalt, sí que va atacar Richard Carapaz (Movistar) per ser segon a 3 minuts de Froome i retallar uns 12 segons a Miguel Ángel López (Astana) en el seu duel particular per la maglia bianca del millor jove.

El britànic no va tenir rival en una etapa reina que incloïa l’escalada a Finestre, Sestriere i Bardonecchia

Finalment, Pinot va entrar tercer a 3:07 del guanyador i Dumoulin, cinquè darrere de López, a 3:23 del líder de l’Sky. Aquest quartet perseguidor, que va ser quintet per moments per la presència de Sebastien

Reichenbach

, no va poder atrapar Froome, que ara és líder i maglia rosa amb 40 segons de marge sobre Dumoulin i 4:17 sobre Pinot, que completa el podi provisional.

En aquesta etapa reina, Froome va coronar en solitari en la seua llarga aventura de vuitanta quilòmetres la Cima Coppi d’aquest Giro, un Colle delle Finestre que va ser un espectacle amb 18 quilòmetres de pujada al 8,86 per cent de mitjana i rampes del 14 per cent. Fabio Aru es va retirar i el fins ahir líder, Simon Yates, va patir un monumental defalliment que el va fer entrar a la meta al lloc 79, a 38 minuts i 51 segons de l’anglès. A la general és ara el 17, a 35:42.

tracking