HOQUEI PRIMERA DIVISIÓ

L'Alpicat segueix a Primera

Goleja el Vilafranca a l’últim partit de la temporada i salva la categoria sense necessitat d’esperar altres resultats || Els de Xavi Roy han estat l’equip màxim golejador del grup

Els jugadors del Lleida.Net Alpicat celebren la permanència amb joves aficionats de l’equip.AMADO FORROLLA

El Lleida.Net Alpicat seguirà la temporada que ve a la Primera divisió d’hoquei. Va derrotar ahir per 4-0 el Vilafranca, amb la qual cosa va assegurar els punts que li garantien la permanència, sense necessitat d’esperar que li fossin favorables altres resultats que, en qualsevol cas, l’haurien condemnat al descens si no hagués guanyat ahir. El Sant Feliu es va imposar 1-9 a la pista del descendit Rivas, amb la qual cosa també es va salvar, i el Tordera perd la categoria perquè no en va tenir prou amb el punt que va aconseguir a la pista del Calafell (3-3).

L’Alpicat havia de guanyar i ho va fer amb solvència i sense patir. De fet, no mereixia jugar-se la permanència a l’última jornada. L’equip de Xavi Roy tanca la Lliga com a màxim golejador de la categoria, amb 124 gols, 20 més que el segon anotador, el Sant Cugat, que ha acabat segon i, per tant, ascendeix a l’OK Lliga amb el Calafell i l’Alcobendas, que seran rivals de l’ICG Software la temporada vinent.

L’equip lleidatà no va patir en cap moment per guanyar un partit que valia la merescuda permanència

L’Alpicat va controlar el partit des del primer minut, encara que el primer gol es va fer esperar i no va arribar fins al 20, amb una rematada de Miquel Serret. El mateix jugador va fallar un llançament de falta directa al minut següent, però Edgar Peralta va aconseguir marcar el 2-0 al 22, resultat amb el qual es va arribar al descans. A la segona meitat l’equip lleidatà va mantenir el control i va sentenciar amb el 3-0 d’Eduard Piñol al minut 38, i va arredonir la victòria i la permanència Mats Zilken amb el 4-0 al minut 47. El mateix Zilken i Peralta van errar dos llançaments directes més, que li haurien donat a l’Alpicat un triomf encara més còmode.

“Un resultat just hauria estat un 8-0 o un 9-0”, explicava després del duel el tècnic, Xavi Roy. “Des de Nadal no hem perdut ni un partit per més d’un gol i hem estat l’equip màxim golejador, però errors individuals ens han condemnat a jugar-nos la permanència a l’última jornada”, afegia.

Ricard Vizcarra, president del club, valorava que “l’equip es mereixia seguir a Primera, encara que el que compten són els punts. Sabíem que havíem de guanyar i ho hem fet en un pavelló ple”.